Itsenäisyyspäivän kakkuun valikoitui mauksi pehmeä vaniljan ja mustikan yhdistelmä. Kehittelin kakkuun myös helpon, mutta mehevän vaalean kakkupohjan. Suklainen mehevä pohja blogista löytyykin jo, joten se kaipasi rinnalleen vaalean version myös :) Kakun koristelu säihkyy revontulien väreissä.
20 cm kakku
pohja
310 g vehnäjauhoja
270 g sokeria
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
- mittaa kulhoon ja sekoita
- sulata ja lisää
- lisää ja sekoita
- lisää ja vatkaa hyvin sekaisin
- kaada voideltuun vuokaan ja paista 170 °C noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa
- kumoa vuoka ja anna pohjan jäähtyä vuoan alla
täyte
270 g vispikermaa
135 g turkkilaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria
1 ½ rkl demerera-sokeria
- mittaa kulhoon ja vispaa jämäkäksi vaahdoksi
- leikkaa pohja kolmeen osaan
mustikkahilloa
- aseta kakkupohjakerros tarjoiluvadille ja kostuta vaniljamaidolla
- levitä ohut kerros mustikkahilloa ja puolet jogurttivaahdosta pohjalle
- aseta toinen pohja päälle ja toista
- aseta viimeinen pohja päälle ja kostuta vaniljamaidolla
- tasoita reunat ja nosta kakku kylmään odottamaan
voikreemi
150 g sokeria
75 g vettä
10 g glukoosisiirappia
- mittaa kattilaan ja kiehauta sekoittamatta
- anna jäähtyä
- mittaa kulhoon ja vaahdota
- lisää jäähtynyt sokerisiirappi ohuena nauhana voin joukkoon ja vaahdota kuohkeaksi kreemiksi
- jaa kreemi 5 osaan (neljään pienempään ja yhteen hieman suurempaan osaan)
- värjää isompi osa tummansiniseksi ja pienet osat vaaleanpunaiseksi, violetiksi, vihreäksi ja vaaleansiniseksi
- levitä tummansinistä kreemiä kakun pinnalle ja ohuelti reunoille
- laita loput kreemit nokareina kakun reunoille ja tasoita paletilla
- tee pinnasta lopuksi hieman eläväinen halutessasi
- koristele esimerkiksi nonparelleilla, syötävillä tähtipaljeteilla ja pensasmustikoilla
♥ ♥ ♥
Todella upea!
VastaaPoistaKiitos :)
Poista