lauantai 10. joulukuuta 2016

Luukku 10: Säihkyvät koristeet alumiininauhastaNäin kaunista litteää alumiininauhaa askarteluliikkeessä ja mietin heti, mitä kivaa siitä voisi askarrella. Ostin paketin vailla suunnitelmia. Asia jäi hautumaan ja ideoita alkoi syntyä. Tämän ohjeen koristeet nousivat suosikiksi ja koristeille löytyi sopiva paikkakin keittiön lampusta. Voi olla, että ne saavat siihen jäädäkin, kun eivät ne niin jouluiset ole vaan sopivat mielestäni ympärivuotiseenkin käyttöön :)


tarvitset:
litteää alumiininauhaa
peltisakset
tussin
porakoneen (tai naulan ja vasaran)
mitan
narua
puuhelmiä
Aloita miettimällä, minkä kokoisen koristeen haluat. Leikkaa alumiininauhasta neljä (tai valitsemasi määrä) eri pituista pätkää (18 cm, 22 cm, 26 cm, 30 cm). Jokainen pätkä saisi olla noin 4-5 cm pidempi kuin edeltävä tai isommallakin erolla, jos haluat koristeesta väljemmän. Pääasia, että pituusero pysyy samana.
Merkkaa jokaisen pätkän kumpaankin päähän merkki reiälle. Merkkaa toisen pään reikä hieman lähemmäs nauhan päätä kuin toisessa päässä.
Poraa tai napauta naulalla reiät.
Leikkaa narusta sopivan pituinen ripustusnaru ja tee toiseen päähän solmu. Pujota puuhelmi solmuun kiinni. Pujota tämän jälkeen naru alumiininauhan reiästä, joka on lähempänä päätä ja samantien toisenkin pään reiästä.
Pujota loputkin alumiininauhat samalla tavalla.
Pujota lopuksi puuhelmiä oman makusi mukaan ja kiristä ne napakasti yhteen. Tee solmu naruun aivan kiinni ylimpään helmeen.


2 kommenttia:

 1. Hienot koristeet!
  Mukavaa lauantai päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pidän näistä kovasti itsekin, vaikka syntyivätkin ilman sen kummempia suunnitelmia.

   Poista