lauantai 31. joulukuuta 2016

Kookosmousseleivokset



Meidän uudenvuoden ruokalistalla on vähemmän juhlavat hot dogit ja perunasalaatti, mutta kahvipöydästä löytyy kullanhohtoiset kookosmousseleivokset. Leivokset on tehty puolipallon muotoisiin silikonimuotteihin ja koristeena jokaisessa leivoksessa on kolme kullankeltaista suklaakoristetta. Koristeissa kimaltelee kultatomu sekä kultaiset strösselit. Leivoksiin halusin tällä kertaa muhkean pohjan ja sisältä löytyy ananashilloketta. Voit käyttää myös valmista ananashilloa, mutta tämä itse keitetty on taivaallisen hyvää.


12-14 leivosta

pohja
100 g voita
  • mittaa kulhoon ja sulata 
200 g ananasmehua
180 g sokeria
  • lisää ja sekoita
260 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää
  • sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • kaada leivinpaperoituun noin 30 x 35 cm vuokaan ja tasoita
  • paista 180 °C noin 18 minuuttia

kookosmousse
60 g kylmää vettä
10 g liivatejauhetta
  • mittaa kylmä vesi pieneen kulhoon ja ripottele pinnalle liivatejauhe
  • jätä turpoamaan
330 g kookoskermaa
25 g Malibua
1 vaniljatanko
  • mittaa kookoskerma ja Malibu kattilaan ja raaputa vaniljatangon siemenet joukkoon, laita myös tanko kattilaan
  • kuumenna kiehuvaksi ja poista vaniljatanko
120 g keltuaisia
100 g sokeria
  • vaahdota kookoskerman kuumentuessa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • kaada noin puolet kuumasta kookoskermasta vaahdon joukkoon koko ajan vispaten
  • kaada vaahto kattilaan lopun kookoskerman joukkoon koko ajan sekoittaen
  • kiehauta seos ja sekoittele koko ajan
  • ota kattila liedeltä ja lisää liivateseos
  • sekoita hyvin ja jäähdytä haaleaksi
325 g vispikermaa
  • vaahdota ja kääntele jäähtyneeseen kookosseokseen
  • jaa mousse leivosmuotteihin
ananashilloketta (tai valmista hilloa)
  • laita jokaisen leivoksen keskelle pieni määrä hilloketta
  • ota jäähtyneestä pohjalevystä sopivan kokoisella muotilla pohjat leivoksille ja paina ne paikoilleen
ananasmehua
  • kostuta pohjat kevyesti
  • nosta leivokset pakastimeen ja anna jäätyä

mirror glaze -peilikiille
115 g glukoosisiirappia
185 g sokeria
50 g vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna 115 °C, vältä sekoittamista kuumentamisen aikana
175 g kookoskermaa
  • lisää
7 liivatetta
  • lisää liotetut liivatteet ja sekoita
  • lisää kiilteeseen valkoista elintarvikeväriä ja pieni ripaus kultatomua
  • paina kelmu kiilleseoksen pintaa vasten tai hämmennä varovasti jäähtymisen aikana kuorettumisen estämiseksi
  • jäähdytä 35 °C, jolloin kiille on käyttölämpötilassa
  • aseta ritilä leivinpaperoidun uunipellin päälle ja asettele jäiset leivokset ritilälle
  • valuta kiillettä jokaisen leivoksen päälle huolellisesti, jotta kiillettä valuu kauttaaltaan leivoksen päälle
  • anna kiilteen asettua hetki ennen kuin siirrät leivokset tarjoiluvadille
  • koristele ja nauti




IHANAA UUTTA VUOTTA!

1 kommentti: