Tämä sokerikakkupohja on perinteinen vaalea kakkupohja esimerkiksi kermakakkuihin. Pohjan ohje on tehty periaatteella, että ensin punnitaan kananmunat ja sokerin ja jauhojen määrä on 0,7 x kananmunien määrä. Pohjan voi halutessaan maustaa vaniljasokerilla tai esimerkiksi raastetulla sitruunan-/appelsiininkuorella.
20 cm vuoka, kypsän pohjan korkeus noin 7 cm
220 g kananmunia huoneenlämpöisenä
155 g sokeria
- vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi
45 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
- kääntele yhdistetyt kuivat aineet varovasti vaahtoon
- kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 °C noin 45 minuuttia
Sokerikakkupohjan voi tehdä myös suklaisena, jolloin pohjan rakenne on huomattavasti ilmavampi kuin mehevän suklaakakkupohjan. Pohjan väri on kuitenkin yhtä tumman suklainen.
(kuva tulossa)
20 cm vuoka
220 g kananmunia huoneenlämpöisenä
155 g sokeria
- vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi
45 g tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
- kääntele yhdistetyt kuivat aineet varovasti vaahtoon
- lisää ja
- kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 °C noin 45 minuuttia
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti