Perinteinen sokerikakkupohja

 


Tämä sokerikakkupohja on perinteinen vaalea kakkupohja esimerkiksi kermakakkuihin. Pohjan ohje on tehty periaatteella, että ensin punnitaan kananmunat ja sokerin ja jauhojen määrä on 0,7 x kananmunien määrä. Pohjan voi halutessaan maustaa vaniljasokerilla tai esimerkiksi raastetulla sitruunan-/appelsiininkuorella.


20 cm vuoka, kypsän pohjan korkeus noin 7 cm

220 g kananmunia huoneenlämpöisenä
155 g sokeria
  • vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi
110 g vehnäjauhoja
45 g perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
  • kääntele yhdistetyt kuivat aineet varovasti vaahtoon
  • kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 °C noin 45 minuuttia




Sokerikakkupohjan voi tehdä myös suklaisena, jolloin pohjan rakenne on huomattavasti ilmavampi kuin mehevän suklaakakkupohjan. Pohjan väri on kuitenkin yhtä tumman suklainen.


(kuva tulossa)


20 cm vuoka

220 g kananmunia huoneenlämpöisenä
155 g sokeria
  • vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi
110 g vehnäjauhoja
45 g tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
  • kääntele yhdistetyt kuivat aineet varovasti vaahtoon
2 rkl kiehuvaa vettä
  • lisää ja
  • kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 °C noin 45 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti