Mehevä suklaakakkupohja



Tämän suklaakakkupohjan juuret ovat eräässä Nigellan suklaakakussa ja pienillä muutoksilla pohja on kulkenut mukana blogini alkumetreiltä saakka. Pohja on tuhti, mehevä ja ihanan suklainen.


20 cm vuoka, kypsän pohjan korkeus noin 6 cm

95 g voita
40 g tummaa suklaata
  • mittaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa
55 g öljyä
160 g vettä
110 g kananmunaa huoneenlämpöisenä
95 g crème fraîchea
190 g vehnäjauhoja
130 g sokeria
50 g fariinisokeria
30 g tummaa kaakaota
1 ¼ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 ½ mm suolaa
1 ½ rkl vaniljasokeria
  • lisää ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 °C noin 50 minuuttia




kakkuja, joissa on käytetty tätä pohjaa:

2 kommenttia: