Lucian päivän kunniaksi luukusta paljastuu sahramipullat ihanalla appelsiini-mantelitäytteellä ja reilulla murupäälisellä.
noin 35 pullaa
taikina
500 g maitoa
60 g tuorehiivaa
150 g sokeria
60 g kananmunaa
10 g suolaa
½ g sahramia
4 g kardemummaa
130 g pehmeää voita
1000 g vehnäjauhoja
- mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 15 minuuttia
- anna taikinan levätä 30 minuuttia
täyte
150 g mantelimassaa
150 g pehmeää voita
150 g sokeria
75 g mantelijauhetta
1 pss Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
100 g tuorejuustoa
1 appelsiinin raastettu kuori
30 g appelsiinimehua
- sekoita kaikki ainekset tasaiseksi täytteeksi
- kauli levännyt taikina ohueksi levyksi
- paina pyöreällä halkaisijaltaan noin 9 cm muotilla taikinakiekkoja
- voitele kiekkojen reunat kevyesti vedellä ja pursota keskelle täytettä
- nipistä reunat kiinni ja tee kiekosta nyytti
- aseta paperikapseleille saumapuoli alaspäin ja kohota pullat hyvin
muru
100 g sokeria
100 g voita
180 g vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
- mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita muruksi
- voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle reilusti muruseosta
- paista 200 °C noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita
♥ ♥ ♥
Voi miten ihanan näköisiä :) en varmasti saa noin tasalaatuisia mutta pakko kokeilla :)
VastaaPoistaEi se muoto onneksi makuun vaikuta, kokeilemaan vain :) Olen tehnyt vastaavia nyyttipullia omenahillokkeella ja kohottanut & paistanut ne muffinipellillä. Näin on ehkä helpompi saada kaunis muoto pulliin, mutta täytyy suhteuttaa pullan koko muffinipellin kolon kokoon.
Poista