tiistai 13. joulukuuta 2016

Luukku 13: Sahrami-appelsiinipullat



Lucian päivän kunniaksi luukusta paljastuu sahramipullat ihanalla appelsiini-mantelitäytteellä ja reilulla murupäälisellä.


noin 35 pullaa

taikina
500 g maitoa
60 g tuorehiivaa
150 g sokeria
60 g kananmunaa
10 g suolaa
½ g sahramia
4 g kardemummaa
130 g pehmeää voita
1000 g vehnäjauhoja
  • mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 15 minuuttia
  • anna taikinan levätä 30 minuuttia

täyte
150 g mantelimassaa
150 g pehmeää voita
150 g sokeria
75 g mantelijauhetta
1 pss Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
100 g tuorejuustoa
1 appelsiinin raastettu kuori
30 g appelsiinimehua
  • sekoita kaikki ainekset tasaiseksi täytteeksi
  • kauli levännyt taikina ohueksi levyksi
  • paina pyöreällä halkaisijaltaan noin 9 cm muotilla taikinakiekkoja
  • voitele kiekkojen reunat kevyesti vedellä ja pursota keskelle täytettä
  • nipistä reunat kiinni ja tee kiekosta nyytti
  • aseta paperikapseleille saumapuoli alaspäin ja kohota pullat hyvin

muru
100 g sokeria
100 g voita
180 g vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
  • mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita muruksi
kananmuna
  • voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle reilusti muruseosta
  • paista 200 °C noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita








2 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan näköisiä :) en varmasti saa noin tasalaatuisia mutta pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se muoto onneksi makuun vaikuta, kokeilemaan vain :) Olen tehnyt vastaavia nyyttipullia omenahillokkeella ja kohottanut & paistanut ne muffinipellillä. Näin on ehkä helpompi saada kaunis muoto pulliin, mutta täytyy suhteuttaa pullan koko muffinipellin kolon kokoon.

      Poista