Pienet suolaiset leivokset tuovat kivaa vaihtelua isoille voileipäkakuille. Leivokset on helppo valmistaa ja leivospohjasta voi leikata myös vielä pienempiä annospaloja sormisyötäväksi. Täytteen omena antaa kivan raikkauden leivokselle.
10 leivosta
pohja
noin 10 suurta siivua täysjyväpaahtoleipää
kostutus
¾ dl maitoa
täyte
100 g raputuorejuustoa
100 g crème fraîchea
- mittaa kulhoon ja vispaa kuohkeaksi
75 g voileipäpikkelssiä
40 g hienonnettua sipulia
160 g perattua lämminsavulohta
150 g omenaa kuutioina (esim. Jonagold)
1 tl sitruunamehua
- lisää ja sekoita
- vaahdota ja kääntele täytteeseen
suolaa
- mausta
- vuoraa noin 15 x 22 cm vuoka kelmulla
- leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja asettele puolet siivuista tiiviisti vuokaan siten, että koko pohja peittyy
- kostuta kevyesti maidolla
- kaada täyte vuokaan ja levitä tasaiseksi
- asettele loput paahtoleivistä täytteen päälle tiiviiksi kerrokseksi ja kostuta kevyesti
- peitä kelmulla ja anna tekeytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään
kuorrutus ja koristelu
50 g raputuorejuustoa
50 g crème fraîchea
- mittaa kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi
- kumoa leivoslevy vuoasta ja levitä kuorrute levyn pinnalle tasaisesti
- siisti levyn reunat ja leikkaa paloiksi
kurkkua
katkarapuja
tilliä
- koristele esimerkiksi kuvan mukaisesti
♥ ♥ ♥
Upean näköinen ja varmasti herkullista!
VastaaPoistaKiitos :) Herkullisia ovat kyllä, itse pidän kovin tuosta kalan ja omenan yhdistelmästä. Toimii myös tonnikalan kanssa paremmin kuin hyvin tämä ohje.
PoistaVoih, aivan sattuman kaupalla löysin blogisi. Mutta tykästyin ja vierailuni ei jää viimmeiseksi.
VastaaPoistaKiitos ihanasta blogista.
Löysin reseptin viikonloppuna, testasin ja toimii, kivan raikas.
VastaaPoistaKiitos reseptistä!
Oleppa hyvä :) Mukavaa, että maistui.
PoistaVoiko nämä tehdä jo juhlia edellisenä päivänä valmiiksi vai vettyykö liikaa?
VastaaPoistaVoi täyttää edeltävänä päivänä, kuten ohjeessakin mainitaan :) Maut ehtii paremmin tasaantua tällöin. Koristelu kannattaa jättää juhlapäivään, jotta ovat freesin näköiset. Varsinkin kurkku ja tilli saattaa nahistua hieman, jos koristelee jo päivää ennen.
PoistaMiten tästä saisi kinkku version😁😋
VastaaPoistaTosi herkullisen näköisiä,täytyy testata heti ensi tilassa👍
VastaaPoista