maanantai 12. joulukuuta 2016

Luukku 12: Rommirusina cupcake



Näistä kuppikakuista ei makua puutu vaan ne sisältävät runsaasti rommirusinoita. Rusinat pitävät kuppikakut mehevinä muutamankin päivän.


16 normaalikokoista kuppikakkua

taikina
180 g rusinoita
80 g tummaa rommia
  • mittaa kannelliseen purkkiin ja anna olla yön yli
200 g voita huoneenlämpöisenä
220 g fariinisokeria
  • vaahdota
120 g kananmunaa huoneenlämpöisenä
  • lisää vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin sekaisin
220 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
90 g maitoa
  • lisää yhdistetyt kuivat aineet ja maito
  • sekoita nopeasti sekaisin
  • lisää rusinat ja mahdollinen jäljelle jäänyt liotusrommi
  • kääntele taikinan  joukkoon
  • jaa taikina vuokiin tai muffinipellin koloihin ja paista 180 °C noin 20 minuuttia
  • anna jäähtyä

kuorrutus
130 g voita huoneenlämpöisenä
60 g tummaa rommia
200 g tomusokeria
  • mittaa kulhoon ja vatkaa sekaisin
200 g tomusokeria
  • lisää loppu sokeri ja sekoita tasaiseksi kreemiksi
  • pursota tai levitä paletilla kuppikakkujen päälle 
  • koristele esimerkiksi suklaarusinoilla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti