Näistä kuppikakuista ei makua puutu vaan ne sisältävät runsaasti rommirusinoita. Rusinat pitävät kuppikakut mehevinä muutamankin päivän.
16 normaalikokoista kuppikakkua
taikina
180 g rusinoita
80 g tummaa rommia
- mittaa kannelliseen purkkiin ja anna olla yön yli
220 g fariinisokeria
- vaahdota
- lisää vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin sekaisin
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
90 g maitoa
- lisää yhdistetyt kuivat aineet ja maito
- sekoita nopeasti sekaisin
- lisää rusinat ja mahdollinen jäljelle jäänyt liotusrommi
- kääntele taikinan joukkoon
- jaa taikina vuokiin tai muffinipellin koloihin ja paista 180 °C noin 20 minuuttia
- anna jäähtyä
kuorrutus
130 g voita huoneenlämpöisenä
60 g tummaa rommia
200 g tomusokeria
- mittaa kulhoon ja vatkaa sekaisin
- lisää loppu sokeri ja sekoita tasaiseksi kreemiksi
- pursota tai levitä paletilla kuppikakkujen päälle
- koristele esimerkiksi suklaarusinoilla
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti