torstai 22. joulukuuta 2016

Luukku 22: Joululimppu



Vielä ehtii leipoa joulupöytään ihanan maukasta ja pehmoista joululimppua. Ohjeesta tulee 4 limppua, joten tästä riittää lahjaksikin.


4 limppua

350 g vettä
350 g piimää
50 g tuorehiivaa
400 g hiivaleipäjauhoja
650 g vehnäjauhoja
150 g tummaa siirappia
25 g maitojauhetta
5 g jauhettua pomeranssia
3 g jauhettua anista
  • mittaa kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 12 minuuttia
100 g rusinoita
18 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja jatka vaivaamista 5 minuuttia
  • anna taikinan levätä 30 minuuttia
  • jaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja leivo pyöreiksi tai pitkiksi limpuiksi
  • kohota peitettyinä hyvin
  • paista 200 °C noin 30 minuuttia





2 kommenttia:

  1. Satunnainen vierailija23. joulukuuta 2016 klo 15.41

    Kiitos makoisasta ohjeesta. Tehty ja erittäin maukkaaksi havaittu. Kiitos ihanasta blogista ja makoisaa Joulua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että maistui :) Täälläkin tehtailtu näitä tänään lisää.

      Hyvää joulua!

      Poista