torstai 1. joulukuuta 2016

Luukku 1: Ferrero Rocher -tyyppiset hasselpähkinätryffelit



Kaikkihan tietää ihanat Ferrero Rocher -konvehdit? Ensimmäisestä luukusta löytyy ohje kotitekoisiin hasselpähkinätryffeleihin, jotka muistuttavat näitä ihania herkkukonvehteja. Tee itselle tai lahjaksi.


noin 45 kpl

täyte
350 g hasselpähkinävohveleita (esim. Ballerina bites nougattäytteellä)
  • mittaa pakastuspussiin ja murskaa karkeaksi rouheeksi esimerkiksi kaulimen avulla
  • siirrä rouhe kulhoon
320 g paahdettua hasselpähkinärouhetta
285 g Nutellaa huoneenlämpöisenä
  • lisää ja sekoita
  • nosta kulho kylmään noin 30 minuutiksi
  • muotoile palloiksi ja pakasta palloja 15-30 minuuttia

kuorrutus
250 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
1 tl öljyä
  • mittaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa välillä sekoitellen
180 g paahdettua hasselpähkinärouhetta
  • sekoita sulan suklaan joukkoon
  • dippaa jähmettyneet täytepallot kuorrutteeseen (tämä käy helpoiten käsin kierittämällä, vaikka onkin sottaista puuhaa)
  • säilytä viileässä
  • voit nostella valmiit konvehdit pienille paperikapseleille tai kääriä konvehtifolioon







6 kommenttia:

  1. Ooo, kuulostaa ihanilta! Menee kokeiluun. Meillä ei ole kotona mikroa, joten miten sulatuksen voisi hoitaa? Vesihauteessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä tapauksessa vesihauteessa :) On vain tarkkana, että astian pohja ei osu kiehuvaan veteen eikä vettä pääse suklaan sekaan.

      Poista
  2. Oi kun herkullisia! Nutella on yksi suosikeistani 😊

    VastaaPoista
  3. Ou mai gaad mikä ihana resepti. Ihan pakko valmistaa näitä!!

    VastaaPoista