Fudget ovat ehdottomasti joulumakeisten parhaimmasta päästä. Viime jouluna tein sweet & salty fudgea ja nyt päädyin kahvin ja mantelin yhdistelmään. Kahvi maistuu tässä fudgessa reilusti, mutta jos et välitä kovin vahvasta kahvin mausta, voit vähentää pikakahvijauheen määrää hieman.
17 x 17 cm vuoka
50 g voita
400 g sokeria
75 g vaaleaa siirappia
175 g kuohukermaa
175 g täysmaitoa
1 kanelitanko
- mittaa kattilaan ja lämmitä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet
- jatka kuumentamista miedolla lämmöllä, kunnes seos on 114 °C
- poista kanelitanko
10 g kiehuvaa vettä
- sekoita pikakahvijauhe kiehuvaan veteen ja lisää fudgemassaan
- lisää fudgemassaan ja sekoita
- ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti
- rouhi karkeaksi rouheeksi ja lisää fudgemassaan
- kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita
- nosta kylmään muutamaksi tunniksi ja leikkaa kuutioiksi
- säilytä viileässä
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti