Tästä ei syysherkku parane! Rapea kauramuru kätkee alleen omenaa ja ihanan pehmeän ja mausteisen juustokakun. Kakku on parhaimmillaan aikaisintaan seuraavana päivänä leipomisesta.
22 cm vuoka
pohja
135 g kaurakeksejä
1 ½ rkl fariinisokeria
- mittaa tehosekoittimeen ja hienonna
50 g voita
- sulata ja sekoita keksimurun kanssa
- painele reuna-/irtopohjavuoan pohjalle
täyte
300 g philadelphia-juustoa
150 g crème fraîchea
- mittaa kulhoon ja sekoita tasaiseksi ja notkeaksi massaksi
1 dl sokeria
1 mm suolaa
3 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
2 ½ rkl maizenaa
- lisää ja sekoita
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaista
- lisää ja sekoita
- kaada pohjalle
- kuori ja poista siemenkodat
- kuutioi ja ripottele juustomassan päälle
kauramuru
75 g voita
1 ¼ dl fariinisokeria
1 ¼ dl vehnäjauhoja
⅔ dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
- mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita murumaiseksi seokseksi
- ripottele kakun pinnalle
- paista 200 °C 10 minuuttia
- laske lämpö 160 °C ja paista noin 45-50 minuuttia
- kakku saa hieman hytistä keskeltä
- jäähdytä hyvin, kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä
♥ ♥ ♥
Tämä meneekin hrtimtestaukseen! :)
VastaaPoistaOoh, ihanan herkullinen varmasti.
VastaaPoistaIhana ohje! Voisitko kuitenkin täsmentää suolan määrän?
VastaaPoista1 maustemitta suolaa ja maustemitta on 1 ml :)
PoistaVoi että näyttää herkulta, nam! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Oi mitä herkkua! Otin heti reseptin talteen, menee kokeiluun!
VastaaPoistaIhanan kuuloinen ohje! Pakko ottaa ylös:) Tuossa kun lisätään munat ja kerma, niin sekoitetaanko ne vaan nopeasti sekaan, ei siis vaahdoteta mitään?
VastaaPoistaT: pullahiiri
Sekoitetaan vain sekaan, ei vaahdoteta :)
PoistaHei, voisiko tuon kauramurun vehnäjauhon korvata mantelijauholla ja/tai vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella?
VastaaPoistaVoi korvata, mantelijauhe sopii varmasti todella hyvin :)
Poista