sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Luukku 11: Honeycomb-hunajamakeiset



Maistoin honeycomp-makeisia ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten Lontoon tuliaisina ja ihastuin näihin heti. Makeiset on helppo valmistaa, mutta niistä on vaikea pitää sormet erossa :)


noin 20x20 cm vuoka

2 tl soodaa
  • mittaa pieneen astiaan ja jätä odottamaan
  • vuoraa myös vuoka leivinpaperilla valmiiksi, koska lopussa täytyy olla ripeä
350 g sokeria
75 g vaaleaa siirappia tai glukoosisiirappia
75 g juoksevaa hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 mm suolaa
75 g vettä
  • mittaa vähintään 2 litran vetoiseen kattilaan
  • kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut
  • nosta lämpöä ja kuumenna 140 °C, älä sekoita kuumentamisen aikana
1 tl maitojauhetta
  • lisää ja jatka kuumentamista 145 °C
  • ota kattila liedeltä ja lisää sooda
  • vispaa rivakasti muutama sekunti ja kaada seos nopeasti vuokaan
  • seos kuohuu soodan lisäämisen jälkeen ja se muodostaa makeiselle huokoisen rakenteen, älä tasoita levyä vaan anna massan levitä itsekseen
  • jätä kovettumaan huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi ja kopauta jähmettynyt makeislevy palasiksi esimerkiksi lihanuijan avulla
  • voit dipata palaset halutessasi suklaaseen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti