Maistoin honeycomp-makeisia ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten Lontoon tuliaisina ja ihastuin näihin heti. Makeiset on helppo valmistaa, mutta niistä on vaikea pitää sormet erossa :)
noin 20x20 cm vuoka
2 tl soodaa
- mittaa pieneen astiaan ja jätä odottamaan
- vuoraa myös vuoka leivinpaperilla valmiiksi, koska lopussa täytyy olla ripeä
75 g vaaleaa siirappia tai glukoosisiirappia
75 g juoksevaa hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 mm suolaa
75 g vettä
- mittaa vähintään 2 litran vetoiseen kattilaan
- kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut
- nosta lämpöä ja kuumenna 140 °C, älä sekoita kuumentamisen aikana
- lisää ja jatka kuumentamista 145 °C
- ota kattila liedeltä ja lisää sooda
- vispaa rivakasti muutama sekunti ja kaada seos nopeasti vuokaan
- seos kuohuu soodan lisäämisen jälkeen ja se muodostaa makeiselle huokoisen rakenteen, älä tasoita levyä vaan anna massan levitä itsekseen
- jätä kovettumaan huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi ja kopauta jähmettynyt makeislevy palasiksi esimerkiksi lihanuijan avulla
- voit dipata palaset halutessasi suklaaseen
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti