perjantai 23. joulukuuta 2016

Luukku 23: Churrot vohveliraudalla



Churrot voi valmistaa myös ilman uppopaistoa kätevästi vohveliraudalla. Rakenne on yhtä ilmava ja ihanan mehevä kuin uppopaistetuissakin. Herkullista naposteltavaa suklaakastikkeeseen dipattuna.


churrot
120 g vettä
60 g voita
¼ tl suolaa
15 g sokeria
¼ tl kanelia
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
75 g vehnäjauhoja
  • lisää ja sekoita, kunnes taikina on kiiltävää ja irtoaa kattilan reunoilta
  • anna jäähtyä haaleaksi
120 g kananmunaa
  • lisää vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin sekaisin
  • siirrä taikina pursotinpussiin
  • kuumenna vohvelirauta ja pursota pieniä nokareita taikinaa raudalle ja paista kypsäksi
siro-sokeria
kanelia
  • tee kaneli-sokeriseos syvälle lautaselle ja kieritä kuumat churrot molemmin puolin kaneli-sokerissa

suklaakastike
60 g tummaa suklaata
60 g kermaa
1 tl glukoosisiirappia
  • mittaa kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista
  • siirrä kulhoon ja tarjoa churrojen kanssa







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti