Taatelikakku on monelle ehdoton joulun kahvikakku. Tässä versiossa lisää mehevyyttä kakkuun tuo tahmea suolakinuski. Niin herkkua :)
tavallinen leipävuoka
taikina
225 g kuivattuja taateleita
- pilko kuutioiksi ja laita kattilaan
- lisää kattilaan ja keitä seosta, kunnes vettä ei enää ole jäljellä
30 g sitruunamehua
- lisää taateliseokseen ja sekoita, jätä odottamaan
170 g fariinisokeria
- vaahdota
- lisää vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin sekaisin
1 ½ tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
- yhdistä ja lisää
- lisää lopuksi lämmin taateliseos ja kääntele varovasti sekaisin
- kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 180 °C noin 40 minuuttia
- anna jäähtyä
suolakinuski
110 g sokeria
40 g vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoittamatta, kunnes sokeri on sulanut
- nosta lämpöä ja keitä kullanruskeaksi, varo sokerin polttamista
1 tl sormisuolaa
- lisää ja sekoita, seos kuohuu tässä vaiheessa
- keitä kinuskia vielä sen aikaa, että sokeri on täysin sulanut kerman joukkoon ja kinuski on tasaista
- anna jäähtyä hieman
- töki jäähtyneeseen kakkuun reikiä pohjaan asti (grillitikulla tms)
- valuta noin puolet vielä lämpimästä kinuskista kakun pinnalle ja levittele reikiin
- anna lopun kinuskin jäähtyä täysin kylmäksi ja levitä kakun pinnalle ennen tarjoilua
- rouhi karkeaksi rouheeksi ja ripottele kakun pinnalle
♥ ♥ ♥
Tämä on yksi minun suosikeistani ;)
VastaaPoistaItse olen vasta viimeisen parin joulun aikana oppinut syömään taatelikakkua. Tämä versio on kyllä ehdottomasti paras, kakkuun imeytynyt suolakinuski sopii hyvin taatelin kanssa yhteen ja antaa ihanasti lisää mehevyyttä :)
Poista