lauantai 3. joulukuuta 2016

Luukku 3: Tahmea taatelikakku



Taatelikakku on monelle ehdoton joulun kahvikakku. Tässä versiossa lisää mehevyyttä kakkuun tuo tahmea suolakinuski. Niin herkkua :)


tavallinen leipävuoka

taikina
225 g kuivattuja taateleita
  • pilko kuutioiksi ja laita kattilaan
300 g vettä
  • lisää kattilaan ja keitä seosta, kunnes vettä ei enää ole jäljellä
1 tl soodaa
30 g sitruunamehua
  • lisää taateliseokseen ja sekoita, jätä odottamaan
115 g voita huoneenlämpöisenä
170 g fariinisokeria
  • vaahdota
120 g kananmunaa huoneenlämpöisenä
  • lisää vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin sekaisin
170 g vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
  • yhdistä ja lisää
  • lisää lopuksi lämmin taateliseos ja kääntele varovasti sekaisin
  • kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 180 °C noin 40 minuuttia
  • anna jäähtyä

suolakinuski
110 g sokeria
40 g vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoittamatta, kunnes sokeri on sulanut
  • nosta lämpöä ja keitä kullanruskeaksi, varo sokerin polttamista
125 g kuohukermaa
1 tl sormisuolaa
  • lisää ja sekoita, seos kuohuu tässä vaiheessa
  • keitä kinuskia vielä sen aikaa, että sokeri on täysin sulanut kerman joukkoon ja kinuski on tasaista
  • anna jäähtyä hieman
  • töki jäähtyneeseen kakkuun reikiä pohjaan asti (grillitikulla tms)
  • valuta noin puolet vielä lämpimästä kinuskista kakun pinnalle ja levittele reikiin
  • anna lopun kinuskin jäähtyä täysin kylmäksi ja levitä kakun pinnalle ennen tarjoilua
pekaanipähkinöitä
  • rouhi karkeaksi rouheeksi ja ripottele kakun pinnalle





2 kommenttia:

  1. Tämä on yksi minun suosikeistani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen vasta viimeisen parin joulun aikana oppinut syömään taatelikakkua. Tämä versio on kyllä ehdottomasti paras, kakkuun imeytynyt suolakinuski sopii hyvin taatelin kanssa yhteen ja antaa ihanasti lisää mehevyyttä :)

      Poista