lauantai 17. joulukuuta 2016

Luukku 17: Kierretoffee



Hauska kierretoffee on varmasti yksi maistuvimmista joulumakeisista. Nämä toffeet maistuu aivan Dumle-karkille

Omasta rullastani ei tullut aivan niin nätti, koska vuokani oli aavistuksen liian pieni ja toffeekerrokset jäivät liian paksuiksi. Reseptissä kuitenkin suurempi vuoka kuin omani :)


noin 35 x 28 cm vuoka

vaniljatoffee
250 g sokeria
50 g vettä
  • mittaa kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut
  • nosta lämpöä ja kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri on hunajan väristä
100 g vaaleaa siirappia
75 g voita
200 g kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus sormisuolaa
  • mittaa nämä ainekset toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi samalla, kun sokeriseos kuumenee
  • kaada seos valmiin sokeriseoksen joukkoon ja sekoita
  • jatka koko seoksen kuumentamista 122 °C
  • kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi

suklaatoffee
60 g tummaa suklaata
35 g voita
75 g sokeria
50 g fariinisokeria
50 g vaaleaa siirappia
100 g kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus sormisuolaa
  • mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä, kunnes kaikki ainekset on sulanut
  • jatka kuumentamista 115 °C
  • kaada varovasti vaniljatoffeen päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi
  • anna toffeen jähmettyä noin tunti ja rullaa sitten leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi
  • nosta kylmään ja anna olla yön yli
  • leikkaa siivuiksi tai pakkaa pötkönä herkkulahjaksi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti