Hauska kierretoffee on varmasti yksi maistuvimmista joulumakeisista. Nämä toffeet maistuu aivan Dumle-karkille ♥
Omasta rullastani ei tullut aivan niin nätti, koska vuokani oli aavistuksen liian pieni ja toffeekerrokset jäivät liian paksuiksi. Reseptissä kuitenkin suurempi vuoka kuin omani :)
noin 35 x 28 cm vuoka
vaniljatoffee
250 g sokeria
50 g vettä
- mittaa kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut
- nosta lämpöä ja kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri on hunajan väristä
75 g voita
200 g kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus sormisuolaa
- mittaa nämä ainekset toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi samalla, kun sokeriseos kuumenee
- kaada seos valmiin sokeriseoksen joukkoon ja sekoita
- jatka koko seoksen kuumentamista 122 °C
- kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi
suklaatoffee
60 g tummaa suklaata
35 g voita
75 g sokeria
50 g fariinisokeria
50 g vaaleaa siirappia
100 g kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus sormisuolaa
- mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä, kunnes kaikki ainekset on sulanut
- jatka kuumentamista 115 °C
- kaada varovasti vaniljatoffeen päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi
- anna toffeen jähmettyä noin tunti ja rullaa sitten leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi
- nosta kylmään ja anna olla yön yli
- leikkaa siivuiksi tai pakkaa pötkönä herkkulahjaksi
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti