Itsenäisyyspäivän kunniaksi katetaan pöytään sinivalkoinen kakku. Kakku saa kivan makuvivahteen turkkilaisesta jogurtista, joten kakku sopii loistavasti myös brunssipöydän jälkiruuaksi.
22 cm reunavuoka
pohja
120 g kaurakeksejä
45 g voita
1 rkl fariinisokeria
- hienonna keksit muruksi ja yhdistä sulatetun voin ja fariinisokerin kanssa
- painele muruseos vuoan pohjalle
- pursota pohjalle hillorenkaat
täyte
175 g tuorejuustoa
135 g turkkilaista jogurttia
90 g tomusokeria
15 g juoksevaa hunajaa
1 ½ tl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
- mittaa kulhoon ja vispaa sekaisin
- mittaa kattilaan ja kiehauta
- lisää liotetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja sekoita
- kaada liivateseos ohuena nauhana massaan koko ajan sekoittaen
- vaahdota ja kääntele massaan
- kaada massa pohjalle ja tasoita
- nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään
- koristele esimerkiksi mustikkahillolla, kermavaahdolla, mustikoilla ja sitruunamelissalla
Tunnelmallista itsenäisyyspäivää!
♥ ♥ ♥
Tosi kaunis kakku! Hyvää Itsenäisyyspäivää!
VastaaPoistaNätti! Aion tätäkin kokeilla. :)
VastaaPoistaUpea!taitaa tulla meidän joulukakuksi:)
VastaaPoistaKiitos! Kakku sopii varmasti myös joulupöytäänkin. Sopivan raikas ja kepeä maku jouluruokien jälkeen :)
VastaaPoistaKakku hyytymässä.. Niin hyvä täyte, että kulho tuli nuoltua hyvinkin tarkkaan! Kiitos ohjeesta ja herkullista Joulua!
VastaaPoistaHyvää joulua! Nauttikaa kakusta ja muistakin joulun herkuista :)
Poista