Tämä kostea viikunakakku on oiva vaihtoehto taatelikakulle. Itse en ole oikein taatelin ystävä, joten kehittelin vaihtoehdon hauskasti rouskuvista viikunoista.
200 g pehmeitä kuivattuja viikunoita
- poista viikunoista sitkeä kärki
- pilko kuutioiksi ja laita kattilaan
200 g omenatuoremehua
30 g sitruunamehua
- mittaa kattilaan viikunoiden sekaan
- keitä noin 15 minuuttia, kunnes viikunat ovat pehmenneet ja alkavat soseutua
- soseuta seosta tarvittaessa lisää sauvasekoittimella
- lisää voi viikunaseokseen ja sekoita, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista
200 g sokeria
- vaahdota
- lisää vaahtoon
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
- yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon
- lisää lopuksi viikunaseos ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi
- kaada voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan
- paista 175 °C noin 55 minuuttia
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti