maanantai 22. joulukuuta 2014

Luukku 22: Viikunakakku



Tämä kostea viikunakakku on oiva vaihtoehto taatelikakulle. Itse en ole oikein taatelin ystävä, joten kehittelin vaihtoehdon hauskasti rouskuvista viikunoista.


200 g pehmeitä kuivattuja viikunoita
  • poista viikunoista sitkeä kärki
  • pilko kuutioiksi ja laita kattilaan
200 g omenatuoremehua
30 g sitruunamehua
  •  mittaa kattilaan viikunoiden sekaan
  • keitä noin 15 minuuttia, kunnes viikunat ovat pehmenneet ja alkavat soseutua
  • soseuta seosta tarvittaessa lisää sauvasekoittimella
200 g voita
  • lisää voi viikunaseokseen ja sekoita, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista
2 keskikokoista kananmunaa
200 g sokeria
  • vaahdota
150 g crème fraîchea
  • lisää vaahtoon
225 g vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon
  • lisää lopuksi viikunaseos ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi
  • kaada voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan
  • paista 175 °C noin 55 minuuttia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti