keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Luukku 17: Suklaasalami



Hauska lahja kauniisti paketoituna ja todella hyvää kahvin tai glögin kanssa nautittuna. Keksejä voi vaihdella oman maun mukaan ja esimerkiksi joulupipareilla saa jouluista makua suklaasalamiin. Pähkinöitäkin voi hieman lisäillä, jos haluaa pähkinäisemmän salamin.


1 pidempi pötkö tai 2 pienempää

200 g tummaa suklaata
100 g voita
  • mittaa metallikulhoon ja sulata kiehuvan vesikattilan päällä
  • nosta pois vesihauteesta
2 keltuaista
  • sekoita joukkoon yksi kerrallaan
  • nosta kulho takaisin vesihauteen päälle ja sekoittele suklaaseosta siinä noin 5 minuutin ajan, jotta keltuaiset kypsyvät
200 g keksejä
  • murusta keksit karkeaksi rouheeksi tyhjään kulhoon
  • kaada suklaaseos keksien joukkoon ja kääntele nuolijalla sekaisin
150 g Snickers-patukoita
30 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • pilko ja lisää massaan
125 g maitoa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • mittaa kattilaan ja kuumenna, kunnes sakenee
  • kaada massaan ja sekoita
  • peitä kulho kelmulla ja nosta kylmään noin 45 minuutiksi tai kunnes massa on jähmeää
  • leikkaa reilu pala kelmua työpöydälle ja siirrä massa kelmulle
  • muotoile massasta pötkö kelmun sisälle ja yritä saada mahdollisimman tiivis paketti kelmusta
  • nosta pötkö kylmään ja anna olla seuraavaan päivään
tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria
  • poista kelmu ja kierittele pötkö kaakaojauheessa, tomusokerissa tai niiden seoksessa
  • säilytä viileässä





1 kommentti:

  1. Ahhahha! :D Täähän olis loistava lahja jollekin makkaramestarille!!

    VastaaPoista