Saaristolaislimppu löytyy monen joulupöydästä ja sen voi leipoa parikin päivää ennen joulua, koska leipä on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.
2 vuokaleipää
1 l piimää
- lämmitä reilusti yli kädenlämpöiseksi
- lisää ja anna liota noin 30 minuuttia
405 g siirappia
20 g hienoa merisuolaa
65 g vehnäleseitä
140 g ruisjauhoja
670 g vehnäjauhoja
- lisää loput ainekset ja sekoita hyvin esimerkiksi puuhaarukalla
- jaa taikina kahteen voideltuun 2 litran leipävuokaan
- anna leipien nousta 1-1 ½ tuntia
- paista uunin keskitasolla 175 °C 1 ½ tuntia
½ dl siirappia
- sekoita ja voitele leipien pinta seoksella
- jatka paistamista vielä ½ tuntia
- kumoa kypsät leivät vuoista ja säilytä viileässä jäähtymisen jälkeen
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti