sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Luukku 21: Saaristolaisleipä



Saaristolaislimppu löytyy monen joulupöydästä ja sen voi leipoa parikin päivää ennen joulua, koska leipä on parhaimmillaan vasta parin päivän kuluttua.


2 vuokaleipää

1 l piimää
  • lämmitä reilusti yli kädenlämpöiseksi
220 g kaljamaltaita
  • lisää ja anna liota noin 30 minuuttia
75 g tuorehiivaa
405 g siirappia
20 g hienoa merisuolaa
65 g vehnäleseitä
140 g ruisjauhoja
670 g vehnäjauhoja
  • lisää loput ainekset ja sekoita hyvin esimerkiksi puuhaarukalla
  • jaa taikina kahteen voideltuun 2 litran leipävuokaan
  • anna leipien nousta 1-1 ½ tuntia
  • paista uunin keskitasolla 175 °C 1 ½ tuntia
1 ½ dl vettä
½ dl siirappia
  • sekoita  ja voitele leipien pinta seoksella
  • jatka paistamista vielä ½ tuntia
  • kumoa kypsät leivät vuoista ja säilytä viileässä jäähtymisen jälkeen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti