tiistai 23. joulukuuta 2014

Luukku 23: Omena-kaneligranola



Granola on tavallaan mysliä, mutta ei kuitenkaan. Sille on ominaista olla paakkuista ja rapeaa. Rapea granola on hyvää esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa. 


150 g kaurahiutaleita
50 g kurpitsansiemeniä
30 g mantelilastuja
25 g fariinisokeria
  • mittaa kulhoon ja sekoita
75 g makeuttamatonta omenasosetta
1 rkl hunajaa
½ rkl rypsiöljyä
1 tl kanelia
½ tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
  • mittaa kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi
  • kaada hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita hyvin
  • kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 150 °C noin 30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes seos on kullanruskeaa ja rapeaa
60 g kuivattuja omenoita
  • pilko ja lisää
  • säilö jäähtynyt granola tiiviiseen purkkiin ja käytä kuukauden sisällä





2 kommenttia:

  1. Aivan ihana tämä blogisi: herkullisia reseptejä ja kauniita kuvia! Olen jo pidempään ollut täällä ruudun takana, mutten ole uskaltautunut kommentoimaan :) Hyvää joulua!
    -Anni

    VastaaPoista