Ihanan pehmeä ja suklainen rommi-rusinasemifreddo sopii hyvin joulun jälkiruoaksi tai kahvipöytään tarjolle. Voit tehdä sen jo ajoissa valmiiksi pakastimeen
100 g rusinoita
- pilko hieman ja laita esimerkiksi lasipurkkiin
- mittaa rusinoiden sekaan ja anna liota vähintään 12 tuntia
2 kanelitankoa
- mittaa kattilaan ja kiehauta
- ota kattila liedeltä ja anna maustua kannen alla noin 15 minuuttia
90 g sokeria
- vaahdota kuuman vesihauteen päällä, varo ettei kulho osu kiehuvaan veteen
- ota kulho vesihauteen päältä ja jatka vaahdottamista, kunnes jäähtynyt haaleaksi
- poista kanelitanko maidosta ja lisää maito vaahtoon
- sulata ja lisää vaahtoon
- lisää
2 tl vaniljasokeria
- vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla
- kääntele kermavaahto massaan
- lisää lopuksi rommi-rusinaseos ja kääntele sekaisin
- vuoraa esimerkiksi leipävuoka kelmulla ja kaada massa vuokaan
- tasoita pinta ja laita pakastimeen vähintään 12 tunniksi
- kumoa tarjoiluvadille ja koristele esimerkiksi suklaalastuilla
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti