Voit tehdä näkkileivät reikäleivän muotoon taikka leikata erikokoisia suorakaiteen muotoisia näkkileipiä kaulitusta taikinasta.
10 pyöreää näkkileipää
300 g kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa
50 g siirappia
8 g hienoa merisuolaa
50 g vehnärouhetta
110 g hienoja ruisjauhoja
- mittaa yleiskoneen kulhoon
- sekoita hyvin ja anna olla huoneenlämmössä 30 minuuttia
250 g vehnäjauhoja
- lisää ja vaivaa koneella noin 10 minuuttia
- anna taikinan levätä 40 minuuttia
- jaa taikina 10 osaan ja kauli jauhotetulla alustalla mahdollisimman ohuiksi kiekoiksi
- kauli lopuksi näkkileipäkaulimella tai pistele esimerkiksi haarukalla
- tee halutessasi keskelle reikä pienellä pyöreällä muotilla
- nosta leivinpaperoiduille pelleille ja paista 250 °C noin 6 minuuttia tai kunnes reunat saavat kauniin värin
♥ ♥ ♥
Oi! Näkkäriä aion kokeilla. Näyttää hyvälle.
VastaaPoista