Pähkinäinen nougat sopii hyvin joulunajan makeiseksi ja on myös kauniissa paketissa kiva lahja. Palojen sijaan voit leikata nougatlevyn myös patukoiksi.
noin 30 palaa
60 g hasselpähkinöitä
75 g kuorittuja suolaamattomia pistaasipähkinöitä
- mittaa uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 200 °C uunissa välillä sekoitellen noin 10 minuuttia
- kumoa pähkinät puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja hiero pähkinöitä pyyhkeen sisällä, kunnes kuoret ovat irronneet
- yhdistä kaikki pähkinät
190 g sokeria
- mittaa kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut
- jatka kuumentamista, kunnes kiehahtaa
113 g juoksevaa hunajaa
- lisää kattilaan ja kuumenna 147 °C
- aloita valkuaisten vaahdottaminen, kun sokeriliuoksen lämpötila on 120 °C
⅔ tl sitruunamehua
- lisää valkuaisvaahtoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi
- kun sokeriliuos on 147 °C, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten
- jatka vatkaamista hitaammalla nopeudella noin 5 minuuttia, kunnes massa alkaa jähmettyä ja vaalentua
- lisää pähkinät ja sekoita sekaan
- kaada massa leivinpaperin päälle ja kauli tomusokeria apuna käyttäen noin 2 cm paksuiseksi levyksi
- anna levyn olla huoneenlämmössä seuraavaan päivään ja leikkaa sitten sopiviksi paloiksi
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti