perjantai 19. joulukuuta 2014

Luukku 19: Nougat



Pähkinäinen nougat sopii hyvin joulunajan makeiseksi ja on myös kauniissa paketissa kiva lahja. Palojen sijaan voit leikata nougatlevyn myös patukoiksi.


noin 30 palaa

60 g hasselpähkinöitä
75 g kuorittuja suolaamattomia pistaasipähkinöitä
  • mittaa uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 200 °C uunissa välillä sekoitellen noin 10 minuuttia
  • kumoa pähkinät puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja hiero pähkinöitä pyyhkeen sisällä, kunnes kuoret ovat irronneet
165 g kuorittuja manteleita
  • yhdistä kaikki pähkinät
65 g vettä
190 g sokeria
  • mittaa kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut
  • jatka kuumentamista, kunnes kiehahtaa
113 g glukoosia
113 g juoksevaa hunajaa
  •  lisää kattilaan ja kuumenna 147 °
40 g valkuaisia
  • aloita valkuaisten vaahdottaminen, kun sokeriliuoksen lämpötila on 120 °C
32 g sokeria
tl sitruunamehua
  • lisää valkuaisvaahtoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi
  • kun sokeriliuos on 147 °C, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten
  • jatka vatkaamista hitaammalla nopeudella noin 5 minuuttia, kunnes massa alkaa jähmettyä ja vaalentua
  • lisää pähkinät ja sekoita sekaan
  • kaada massa leivinpaperin päälle ja kauli tomusokeria apuna käyttäen noin 2 cm paksuiseksi levyksi
  • anna levyn olla huoneenlämmössä seuraavaan päivään ja leikkaa sitten sopiviksi paloiksi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti