Nauti kuumaa kaakaota takkatulen äärellä ja rauhoitu joulun viettoon.
25 kpl
100 g kuohukermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (makeutettua)
100 g calvadosta
3 kanelitankoa
- mittaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä lähes kiehuvaksi
- ota kattila liedeltä ja anna maustua 15 minuuttia
250 g maitosuklaata rouhittuna
- poista kanelitangot kattilasta, lisää rouhitut suklaat ja anna suklaiden sulaa muutama minuutti
- nosta kattila takaisin liedelle miedolle lämmölle ja vispaa seosta voimakkaasti, kunnes seos on tasaista, paksua ja kiiltävää
- kaada massa foliolla vuorattuun 20x20 cm vuokaan ja tasoita pinta
tummaa kaakaojauhetta
- ripottele pinnalle ja nosta kylmään jähmettymään
- poista vuoasta ja irroita folio
- leikkaa kuuman puukon avulla kuutioiksi ja paina jokaiseen kuutioon tikku pystyyn
- sulata tikku 2-2 ½ dl kuumaa maitoa ja nauti
- tikut säilyvät noin 2 viikkoa tiiviisti pakattuina tai hieman pidempään jääkaapissa säilytettyinä
♥ ♥ ♥
Tosi kiva idea ja varmasti herkullista :)
VastaaPoistaHyvää joulua!