keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Luukku 24: Kaakaotikut



Nauti kuumaa kaakaota takkatulen äärellä ja rauhoitu joulun viettoon.


25 kpl

100 g kuohukermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (makeutettua)
100 g calvadosta
3 kanelitankoa
  • mittaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä lähes kiehuvaksi
  • ota kattila liedeltä ja anna maustua 15 minuuttia
400 g tummaa suklaata rouhittuna
250 g maitosuklaata rouhittuna
  • poista kanelitangot kattilasta, lisää rouhitut suklaat ja anna suklaiden sulaa muutama minuutti
  • nosta kattila takaisin liedelle miedolle lämmölle ja vispaa seosta voimakkaasti, kunnes seos on tasaista, paksua ja kiiltävää
  • kaada massa foliolla vuorattuun 20x20 cm vuokaan ja tasoita pinta
kanelia
tummaa kaakaojauhetta
  • ripottele pinnalle ja nosta kylmään jähmettymään
  • poista vuoasta ja irroita folio
  • leikkaa kuuman puukon avulla kuutioiksi ja paina jokaiseen kuutioon tikku pystyyn
  • sulata tikku 2-2 ½ dl kuumaa maitoa ja nauti
  • tikut säilyvät noin 2 viikkoa tiiviisti pakattuina tai hieman pidempään jääkaapissa säilytettyinä






1 kommentti: