maanantai 1. joulukuuta 2014

Luukku 1: Suloiset nalle-piparit



Joulukalenterin aloittaa suloistakin suloisemmat nalle-piparit. Pitihän tämä ohje kääntää talteen, kun ohjeeseen aikoinaan törmäsin. Joitakin muutoksia ohjeeseen täytyi tehdä, koska taikina oli todella kuivaa. Taikinassa olevan veden voi hyvin korvata esimerkiksi omena- tai appelsiinimehulla, jolloin pipareihin tulee enemmän makua.


noin 35 kpl

20 g perunajauhoja
110 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
  • mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita
45 g ruokosokerisiirappia
15 g juoksevaa hunajaa
35 g rypsiöljyä
20 g vettä
  • lisää ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää vettä vähän kerrallaan
  • kauli taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pipareita
  • paina esimerkiksi marsipaanityökalulla nalleille silmät ja nenät
kuorellisia manteleita
  • aseta jokaisen nallen mahan päälle manteli ja käännä kädet manteleiden päälle
  • paista 175 °C noin 8 minuuttia





5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö :) Ja sopivat eri tilanteisiin ympäri vuoden. Mantelinkin voi vaihtaa johonkin muuhun pähkinään, jos haluaa vaihtelua.

      Poista
  2. Hei! Kuinka kauan nämä säilyvät? Aivan ihania, voisi tehdä joululahjoiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparit säilyvät kyllä melkoisen hyvin, kunhan vain säilyttää ilmatiiviissä purkissa etteivät nahistu. Piparit voi hyvin tehdä ajoissa ennen joulua :)

      Poista