torstai 18. joulukuuta 2014

Luukku 18: Suklaa-hasselpähkinälevite



Valmista itsellesi tai lahjaksi kotitekoista Nutellan tapaista levitettä. Herrrrkullista esimerkiksi karpalopitkon kanssa syötynä. Niin hyvää, että voisi lusikoida suoraan purkista :)


75 g hasselpähkinärouhetta
  • mittaa pähkinärouhe uunivuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda sitä 200 °C 8-10 minuuttia
  • anna jäähtyä hetki
  • soseuta vielä lämmin pähkinärouhe tehosekoittimessa melkein sileäksi tahnaksi
100 g maitosuklaata
130 g kondensoitua maitoa (makeutettua)
1 ½ rkl hasselpähkinäöljyä
1 mm suolaa
  • mittaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista
  • kaada seos tehosekoittimeen hasselpähkinätahnan sekaan
3 rkl kiehuvaa vettä
  • käynnistä kone ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes seos on sakeaa ja levitettävää
  • siirrä seos puhtaaseen lasipurkkiin
  • levite säilyy noin 2 viikkoa viileässä säilytettynä





2 kommenttia:

  1. Kiitos ihan mielettömän ihanasta blogista! Otin monen monta ohjetta talteen :)
    Eilen väsäsin koirankeksejä sun omenaisella ohjeella (osan omille koirille ja osa menee lahjaksi) ja ne kävi kaupaks jopa meidän nirsolle chihulle! :D Ensimmäinen pelti tosin paloi, mutta syyksi päättelin, että käytin paljon pienempää luumuottia. Paistoaikaa vähentämällä loput onnistu erinomasesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että ensimmäiset piparit paloivat. Onneksi loput kuitenkin onnistuivat ja maistui :) Uuneissakin on eroja, mutta toki piparin kokokin vaikuttaa. Välillä tuntuu, että tuo oma uuni on todella lempeä.

      Poista