Ihanan samettisessa kurpitsakeitossa on pientä potkua chilistä, joka lämmittää näin kylmänä pakkaspäivänä.
noin 4 annosta
noin 1 kilon painoinen myskikurpitsa
- halkaise ja poista siemenet
- paahda 200 °C uunissa kuoripuoli alaspäin noin 45 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää
1 pieni sipuli
- sulata voi kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli
- kuullota hetki
1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin kynsi puserrettuna
- lisää
- lisää myös kypsäksi paahdettu kurpitsa
- kurpitsa on helppo kaapia kuorista esimerkiksi jäätelökauhalla
- lisää ja anna kiehua 15 minuuttia
- lisää
- ota kattila liedeltä ja soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittimella
- lisää
mustapippuria
- mausta
- tarjoile crème fraîchen ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa
paahdetut kurpitsansiemenet
1 dl kurpitsansiemeniä
½ rkl öljyä
½ rkl vaahterasiirappia
ripaus chilijauhetta
1 mm suolaa
- sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille
- paahda 180 °C noin 10 minuuttia
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti