tiistai 6. tammikuuta 2015

Paahdettu kurpitsakeitto



Ihanan samettisessa kurpitsakeitossa on pientä potkua chilistä, joka lämmittää näin kylmänä pakkaspäivänä.


noin 4 annosta

noin 1 kilon painoinen myskikurpitsa
  • halkaise ja poista siemenet
  • paahda 200 °C uunissa kuoripuoli alaspäin noin 45 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää
1 ½ rkl voita
1 pieni sipuli
  • sulata voi kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli
  • kuullota hetki
1 pieni chili hienonnettuna (siemenet poistettuna)
1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin kynsi puserrettuna
  • lisää
  • lisää myös kypsäksi paahdettu kurpitsa
  • kurpitsa on helppo kaapia kuorista esimerkiksi jäätelökauhalla
5 dl kanalientä
  • lisää ja anna kiehua 15 minuuttia
½ limen mehu
  • lisää
  • ota kattila liedeltä ja soseuta keitto samettiseksi sauvasekoittimella
80 g crème fraîchea
  • lisää
suolaa
mustapippuria
  • mausta
  • tarjoile crème fraîchen ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa


paahdetut kurpitsansiemenet
1 dl kurpitsansiemeniä
½ rkl öljyä
½ rkl vaahterasiirappia
ripaus chilijauhetta
1 mm suolaa
  • sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille
  • paahda 180 °C noin 10 minuuttia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti