torstai 4. joulukuuta 2014

Luukku 4: Karpalopitko



Tässä pehmeässä pitkossa maistuvat raikkaat appelsiini ja karpalo. Pitko sopii kauniisti paketoituna myös joulunajan herkkulahjaksi.


2 pitkoa

220 g maitoa kädenlämpöisenä
35 g tuorehiivaa
110 g sokeria
5 g suolaa
45 g kananmunaa
90 g pehmeää voita
615 g vehnäjauhoja
1 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
½ appelsiinin raastettu kuori
  • mittaa aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia
  • anna taikinan levätä 30 minuuttia
  • jaa taikina puoliksi ja kauli kummatkin osat ohueksi levyksi
karpalohilloa
kuivattuja karpaloita rouhittuna
  • levitä taikinalevyille ohuelti hilloa ja ripottele päälle kuivatut karpalot
  • rullaa levyt rullalle
  • leikkaa rullatut pötköt melkein koko pituudelta halki, mutta jätä toisesta päästä pieneltä matkalta leikkaamatta
  • kiepsuta säikeet "palmikolle" siten, että leikkauspinnat jäävät ylöspäin
  • nosta valmiit pitkot voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota hyvin
kananmuna
  • voitele pitkot
raesokeria
mantelilastuja
  • ripottele pinnalle
  • paista 180 °C noin 25 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita
  • poista vuoista ja anna jäähtyä




2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Sopii hyvin joulun aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuukin ihanalle :) Sopii sekä glögin että kahvin kaveriksi.

      Poista