Tässä pehmeässä pitkossa maistuvat raikkaat appelsiini ja karpalo. Pitko sopii kauniisti paketoituna myös joulunajan herkkulahjaksi.
2 pitkoa
220 g maitoa kädenlämpöisenä
35 g tuorehiivaa
110 g sokeria
5 g suolaa
45 g kananmunaa
90 g pehmeää voita
615 g vehnäjauhoja
1 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
½ appelsiinin raastettu kuori
- mittaa aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia
- anna taikinan levätä 30 minuuttia
- jaa taikina puoliksi ja kauli kummatkin osat ohueksi levyksi
kuivattuja karpaloita rouhittuna
- levitä taikinalevyille ohuelti hilloa ja ripottele päälle kuivatut karpalot
- rullaa levyt rullalle
- leikkaa rullatut pötköt melkein koko pituudelta halki, mutta jätä toisesta päästä pieneltä matkalta leikkaamatta
- kiepsuta säikeet "palmikolle" siten, että leikkauspinnat jäävät ylöspäin
- nosta valmiit pitkot voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota hyvin
- voitele pitkot
mantelilastuja
- ripottele pinnalle
- paista 180 °C noin 25 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita
- poista vuoista ja anna jäähtyä
♥ ♥ ♥
Ihanan näköistä! Sopii hyvin joulun aikaan.
VastaaPoistaJa maistuukin ihanalle :) Sopii sekä glögin että kahvin kaveriksi.
Poista