Pääsin neljän muun bloggaajan kanssa osallistumaan leivontabloggaajaillan #paraskakkuikinä -kilpailuun. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Blogiringin, Indiedaysin ja Dr. Oetkerin kanssa. Kakkua suunnitellessa saikin istua mietintämyssy päässä tovin jos toisenkin. Mikä tekee kakusta parhaan ikinä?
Leivontabloggaajailta järjestettiin nyt toista kertaa ja kiitos hienosta illasta kuuluu järjestäjille: Annin uunissa, KakkuKatri ja Dr. Sugar. Illan teemana oli Candyland ja pöydät notkuivatkin teeman mukaisia herkkuja. Illan alkuun saimme tietoa Dr. Oetkerin historiasta ja tuotteista, joita oli myös kattavasti näytillä. Tässä kuussa kauppojen hyllyille ilmestyviä uutuuksia on esimerkiksi ihana vaniljatahna, nestemäinen glukoosi, vaniljakreemijauhe sekä tyylikäs black & gold -koristeraesetti. Tämän jälkeen saimme nauttia herkullisista sormisyötävistä ja jutella muiden bloggaajien kanssa. Illan kuvatuin hetki taisi olla ruokailun jälkeen, kun #paraskakkuikinä -kilpailun kakut nostettiin esille :) Upeita luomuksia ihan jokainen ja herkullisia myös!
Leivontabloggaajailta järjestettiin nyt toista kertaa ja kiitos hienosta illasta kuuluu järjestäjille: Annin uunissa, KakkuKatri ja Dr. Sugar. Illan teemana oli Candyland ja pöydät notkuivatkin teeman mukaisia herkkuja. Illan alkuun saimme tietoa Dr. Oetkerin historiasta ja tuotteista, joita oli myös kattavasti näytillä. Tässä kuussa kauppojen hyllyille ilmestyviä uutuuksia on esimerkiksi ihana vaniljatahna, nestemäinen glukoosi, vaniljakreemijauhe sekä tyylikäs black & gold -koristeraesetti. Tämän jälkeen saimme nauttia herkullisista sormisyötävistä ja jutella muiden bloggaajien kanssa. Illan kuvatuin hetki taisi olla ruokailun jälkeen, kun #paraskakkuikinä -kilpailun kakut nostettiin esille :) Upeita luomuksia ihan jokainen ja herkullisia myös!
oma suosikkini uusista koristeista, todella tyylikäs yhdistelmä |
Tekila's Bakeryn hempeä minttu-suklaakakku |
Pullahiiren suklaakakku kauniilla ruusuilla koristeltuna |
Kakkumonsterin aidon näköinen pullo-kakku |
Unelmaa leipomassa suklaa-mustaherukkakakku ja kisan ykkönen |
Oman kisakakkuni kanssa hyppäsin ulos omalta lempialueeltani eli moussekakuista. Kakun kanssa oli täysin vapaat kädet, kunhan se on paras kakku ikinä ja mahtuu tarjoiluvadille. Juu, helppo homma :D Parhaassa kakussa on tietenkin suklaata eli suklaata oli saatava ja kakkuun tulikin blogini alkumetreiltä asti tuttu mehevääkin mehevämpi suklaakakkupohja. Se on ihan paras suklaapohja! Kakun värimaailmaan halusin ruskeaa ja violettia. Täytemakuihin valikoitui näin ollen mustikkaa ja karhunvatukkaa. Lopulta valmiista kakusta löytyi mehevä suklaapohja, mustikkamoussea, karhunvatukoita sekä kanelilla maustettua suklaatryffeliä ja mustikkahyytelöä. Kuorrutteena mustikkakreemiä ja suklaaganache sekä runsas koristelu. Vähän jännitti, miten korkea kakku selviää automatkasta Helsinkiin, mutta hyvin vähäisillä vaurioilla selvittiin.
Omaa suosikkia sai äänestää Instagramin kautta jakamalla kuvan kakusta merkinnöillä #paraskakkuikinä ja #leivontabloggaajailta. Samoilla merkinnöillä voi käydä kurkkimassa illan tunnelmia. Voittajaksi nousi Unelmaa leipomassa ja voittaja palkittiin huikealla 300 € lahjakortilla Kokkipuotiin. Kisa oli tiukka ja itse jäin yhden äänen erolla toiseksi. Olisi pitänyt antaa ääni omalle kakulle :D
Ohjeella tulee halkaisijaltaan 20 cm kakku, joka on melko korkea. Kakku on myös melkoisen tuhti, joten on riittoisa. Pohja kannattaa paistaa kahdessa eri vuoassa, koska paistoaika on sitenkin melko pitkä.
20 cm kakku
pohja
125 g voita
50 g tummaa suklaata
- sulata
75 g öljyä
215 g vettä
140 g kananmunia
125 g crème fraîchea
- lisää ja sekoita
170 g sokeria
65 g fariinisokeria
40 g tummaa kaakaojauhetta
⅔ tl soodaa
1 ½ mm suolaa
- yhdistä kuivat aineet keskenään
- sekoita lopuksi kaikki ainekset nopeasti sekaisin
- jaa taikina kahteen voideltuun halkaisijaltaan 20 cm vuokaan
- paista pohjia 175 °C noin 45 minuuttia
- kumoa lämpimänä ja anna jäähtyä vuoan alla
- leikkaa jäähtyneet pohjat kahteen osaan
mustikkahyytelö
200 g mustikkapyrettä
1 ½ rkl demerera-sokeria
1 kanelitanko
- mittaa kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi
- anna hautua kannen alla 15 minuuttia
- poista kanelitanko ja lisää liotetut liivatteet kuumaan pyreeseen
- kaada seos foliolla vuorattuun halkaisijaltaan 16-18 cm vuokaan tai muuhun astiaan
- nosta pakkaseen ja anna jäätyä vähintään kohmeiseksi (helpompi käsitellä)
suklaatryffeli
100 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
- mittaa kulhoon
⅔ tl kanelia
- mittaa kattilaan ja kiehauta
- kaada suklaiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi
- jätä huoneenlämpöön odottamaan
mustikkamousse
250 g mascarponea
60 g tomusokeria
100 g mustikkapyrettä
- mittaa kulhoon ja sekoita
- sulata liotetut liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumaa mustikkapyrettä tai vettä
- lisää ohuena nauhana massaan koko ajan sekoittaen
- vaahdota ja kääntele massaan
- aseta yksi pohjakerros 20 cm reunavuokaan (korota vuokaa reunakalvon avulla tarvittaessa)
100 g (pakaste)karhunvatukoita
- kostuta pohja kevyesti
- ota mustikkahyytelö pakkasesta ja irroita foliosta
- aseta pohjan päälle
- kaada puolet mustikkamoussesta hyytelön päälle ja tasoita
- asettele puolet karhunvatukoista moussen päälle
- paina päälle pohja ja kostuta kevyesti
- kaada suklaatryffeli pohjalle ja tasoita
- paina päälle pohja ja kostuta kevyesti
- kaada loput mustikkamoussesta pohjalle ja tasoita
- asettele loput karhuvatukat moussen päälle
- paina viimeinen pohja päälle ja kostuta kevyesti
- nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään
kreemi
150 g sokeria
50 g vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna sekoittamatta 118 °C
- vaahdota samalla, kun sokeriseos kuumenee
- kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana keltuaisvaahtoon koko ajan vispaten
- jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on jäähtynyt haaleaksi
- lisää voi vähän kerrallaan ja vaahdota hyvin lisäysten väleissä
- vaahdota lopuksi kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi
- mausta kreemi
- ota kreemistä pieni määrä toiseen kulhoon koristelua varten, sekoita siihen tummaa kaakaojauhetta ja siirrä pursotinpussiin, jossa tähtitylla
- mausta loput kreemistä pienellä määrällä mustikkapyrettä ja siirrä pieni määrä kreemistä pursotinpussiin, jossa pyöreä tylla
- ota hyytynyt kakku kylmästä ja poista vuoasta
- levitä kreemi tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille
- nosta kakku hetkeksi kylmään, jotta kreemi kovettuu
suklaaganache
50 g maitosuklaata
30 g tummaa suklaata
10 g Dr. Oetker nestemäistä glukoosia
- mittaa kulhoon
- kiehauta ja kaada suklaiden joukkoon
- sekoita tasaiseksi
- ota kakku kylmästä ja kaada ganache kakun päälle
- levitä paletin avulla reunoja kohti ja anna mennä hieman yli reunojen, jotta reunoille muodostuu kauniit valumat
- nosta hetkeksi kylmään, jotta ganache jähmettyy
- koristele kakku kreemipursotuksin
- lisäksi voit käyttää koristelussa tuoreita marjoja, suklaakoristeita, nonparelleja, kuorrutettuja manteleita sekä Dr. Oetker pehmeitä kultahelmiä
leivontamaisemissa ei valittamista <3 |
sametinpehmeä voikreemi |
ihana vaniljatahna-uutuus, kuvassa väärässä pakkauksessa |
Ihana kakku, ihana postaus! Kiva kun jaoit kuvia illasta myös :)
VastaaPoistaKiitos!
PoistaOli kyllä mahtavat puitteet tapahtumassa. Ensi kertaa odotellaan jo :)
Sinulla on tuossa yhdessä kuvassa kuivumassa ilmeisesti kreemipursotuksia, jotka olet sitten asetellut kakun päälle kauniisti. Onko ne tuota samaa kreemiä jolla olet kuorruttanut kakun? Haluaisin tehdä samanlaisia :)
VastaaPoistaKoristeet on tehty suklaan ja candy melts -nappien sekoituksesta. Kreemistä ei vastaavia pysty tekemään eikä ne kuivu muotoonsa :)
PoistaMoikka!
VastaaPoistaAion tehdä kyseisen kakun viikonlopuksi ja kysyisinkin, että mitä tuo mustikkapyre on? Ja voiko sitä tehdä jotenkin itse, kun pakkanen täynnä mustikoita :D Kiitos!
Pyreen voi tehdä itsekin :) Joitakin makuja löytyy kaupasta valmiina ja ovat ylseensä hillohyllyllä (Bonne-merkkistä), mutta saman asian ajaa, jos itse soseuttaa marjoja/hedelmiä ja tarpeen mukaan paseeraa siemenet/kuoret pois.
Poista