Ystävänpäivän kunniaksi tuli leivottua ihana vadelma-suklaakakku, jossa on täytteenä vadelmahilloa sekä vadelma- ja maitosuklaamoussea. Vadelman voi helposti vaihtaa muuhunkin marjaan, jos vadelma ei kuulu omiin suosikkeihin. Pohjana käytin jälleen tämän ohjeen pohjaa, se kun on niin hyvää :) Pienensin reseptin vain sopivaksi 20 cm vuokaan. Kuorrutteen ohje löytyy täältä.
20 cm kakku
maitosuklaamousse
150 g vispikermaa
- vaahdota ja jätä odottamaan
- sulata ja jätä odottamaan
- vaahdota hyvin
15 g vettä
- mittaa kattilaan ja kuumenna 116 °C
- lisää kuuma sokeri keltuaisvaahtoon ohuena nauhana koko ajan vispaten ja jatka vispaamista hetki
- sulata liotettu liivate tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää keltuaisvaahtoon
- lisää sulatettu maitosuklaa ja lopuksi kääntele sekaan kermavaahto
vadelmamousse
80 g mascarponea
3-4 rkl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
¼ dl vadelmapyrettä
- yhdistä ja vispaa sekaisin
- sulata liotettu liivate tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää massaan
- vaahdota ja kääntele massaan
- kääntele lopuksi sekaan kevyesti rikotut kohmeiset vadelmat
- leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen
- aseta yksi pohjakerros reunavuokaan ja levitä päälle ohut kerros hilloa
- aseta päälle toinen pohja
- pursota maitosuklaamousse renkaiksi pohjalle
- jos mousse tuntuu liian löysältä pursotettavaksi, voit nostaa sen hetkeksi kylmään tai levittää tasaiset kerrokset mousseista
- pursota tai lusikoi vadelmamousse maitosuklaamousserenkaiden väleihin
- aseta päälle kolmas pohjakerros
- peitä kelmulla ja nosta kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään
- pohjia voi kevyesti kostuttaa esimerkiksi vaniljamaidolla, mutta pohja on mehevä ilman sitäkin
- poista hyytynyt kakku renkaasta ja levitä päälle ja reunoille ohut kerros marmeladia
- tee kuorrute ja levitä kakun päälle ohjeen mukaan
- koristele esimerkiksi candy melts -pursotuksella ja marjoilla
♥ ♥ ♥
Ihanan näköinen kakku! Varmasti vaivan arvoinen!
VastaaPoistaKiitos :) Kakussa on aika monta vaihetta, mutta loppujen lopuksi ovat melko helppoja kuitenkin. Vaikka itse sanonkin, kyllä kannattaa silti kokeilla :P
PoistaHuh huh mikä herkku! Mutta tosiaan melkoisen monimutkaiselta vaikuttaa.uskaltaisikohan kokeilla:)
VastaaPoistaRohkeasti vain kokeilemaan :) Vaikka vaiheita on useampi niin ne ovat melko helppoja ja nopeitakin.
PoistaJälleen kerran uskomattoman herkullisen näköinen kakku. Kokeilen :D
VastaaPoistaoiiii, ihanan näköinen kakku! Melkein voi maistaa suklaan ja vadelman maut pelkästää kuvaa katsomalla.
VastaaPoistaHei, onnistuukohan tämän tekeminen valmiiksi pakkaseen?
VastaaPoistaKakun voi pakastaa kuorrutusta vaille valmiina. Kun kuorrutuksen tekee vasta pakastuksen jälkeen, pysyy se siistinä :)
PoistaNyt sain vihdoin kokeiltja tätä kakkua ja tämä se vasta hyvää oli. Kiitos ohjeesta.Tätä tulen tekemään uudestaan!
VastaaPoistaParempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Mukavaa, että maistui!
PoistaMillaisella suhteella pienemmän pohjan 24cm -> 20cm?
VastaaPoistaKerro raaka-aineet 0,7. Kertoimen saa laskettua vuokien tilavuuksien suhteesta :)
Poista