torstai 13. helmikuuta 2014

Vadelma-suklaakakku



Ystävänpäivän kunniaksi tuli leivottua ihana vadelma-suklaakakku, jossa on täytteenä vadelmahilloa sekä vadelma- ja maitosuklaamoussea. Vadelman voi helposti vaihtaa muuhunkin marjaan, jos vadelma ei kuulu omiin suosikkeihin. Pohjana käytin jälleen tämän ohjeen pohjaa, se kun on niin hyvää :) Pienensin reseptin vain sopivaksi 20 cm vuokaan. Kuorrutteen ohje löytyy täältä.


20 cm kakku

maitosuklaamousse
150 g vispikermaa
  • vaahdota ja jätä odottamaan
115 g maitosuklaata
  • sulata ja jätä odottamaan
40 g keltuaista
  • vaahdota hyvin
25 g sokeria
15 g vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna 116 °C
  • lisää kuuma sokeri keltuaisvaahtoon ohuena nauhana koko ajan vispaten ja jatka vispaamista hetki
1 liivate
  • sulata liotettu liivate tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää keltuaisvaahtoon
  • lisää sulatettu maitosuklaa ja lopuksi kääntele sekaan kermavaahto


vadelmamousse
80 g mascarponea
3-4 rkl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
¼ dl vadelmapyrettä
  • yhdistä ja vispaa sekaisin
1 liivate
  • sulata liotettu liivate tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää massaan
50 g vispikermaa
  • vaahdota ja kääntele massaan
dl kohmeisia vadelmia
  • kääntele lopuksi sekaan kevyesti rikotut kohmeiset vadelmat
  • leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen
vadelmahilloa
  • aseta yksi pohjakerros reunavuokaan ja levitä päälle ohut kerros hilloa
  • aseta päälle toinen pohja
  • pursota maitosuklaamousse renkaiksi pohjalle
  • jos mousse tuntuu liian löysältä pursotettavaksi, voit nostaa sen hetkeksi kylmään tai levittää tasaiset kerrokset mousseista
  • pursota tai lusikoi vadelmamousse maitosuklaamousserenkaiden väleihin
  • aseta päälle kolmas pohjakerros
  • peitä kelmulla ja nosta kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään
  • pohjia voi kevyesti kostuttaa esimerkiksi vaniljamaidolla, mutta pohja on mehevä ilman sitäkin
vadelmamarmeladia
  • poista hyytynyt kakku renkaasta ja levitä päälle ja reunoille ohut kerros marmeladia
  • tee kuorrute ja levitä kakun päälle ohjeen mukaan
  • koristele esimerkiksi candy melts -pursotuksella ja marjoilla






12 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Varmasti vaivan arvoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kakussa on aika monta vaihetta, mutta loppujen lopuksi ovat melko helppoja kuitenkin. Vaikka itse sanonkin, kyllä kannattaa silti kokeilla :P

      Poista
  2. Huh huh mikä herkku! Mutta tosiaan melkoisen monimutkaiselta vaikuttaa.uskaltaisikohan kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vain kokeilemaan :) Vaikka vaiheita on useampi niin ne ovat melko helppoja ja nopeitakin.

      Poista
  3. Jälleen kerran uskomattoman herkullisen näköinen kakku. Kokeilen :D

    VastaaPoista
  4. oiiii, ihanan näköinen kakku! Melkein voi maistaa suklaan ja vadelman maut pelkästää kuvaa katsomalla.

    VastaaPoista
  5. Hei, onnistuukohan tämän tekeminen valmiiksi pakkaseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakun voi pakastaa kuorrutusta vaille valmiina. Kun kuorrutuksen tekee vasta pakastuksen jälkeen, pysyy se siistinä :)

      Poista
  6. Nyt sain vihdoin kokeiltja tätä kakkua ja tämä se vasta hyvää oli. Kiitos ohjeesta.Tätä tulen tekemään uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Mukavaa, että maistui!

      Poista
  7. Millaisella suhteella pienemmän pohjan 24cm -> 20cm?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro raaka-aineet 0,7. Kertoimen saa laskettua vuokien tilavuuksien suhteesta :)

      Poista