keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Halloweenin muumio-kakku



Leivo Halloweeniksi huisin hauska muumio-kakku. Kakun korustelu on helppo tehdä eikä vaadi juurikaan erikoisleivontavälineitä tai muotteja. Sisältä paljastuu hyytävä vadelmainen täyte. Osa on saattanut bongata kakun HerkkuLeivonta-lehdestäkin jo, jossa se myöskin komeili. 


18 cm korkea vuoka

pohja
180 g kananmunaa huoneenlämpöisenä
120 g sokeria
  • mittaa kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi
80 g vehnäjauhoja
35 g perunajauhoja
tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
  • yhdistä kuivat aineet ja kääntele vaahtoon
  • kaada taikina voideltuun halkaisijaltaan 18 cm ja vähintään 8 cm korkeaan vuokaan
  • paista 175 °C noin 45 minuuttia
  • anna jäähtyä

täyte
250 g mascarpone-juustoa
300 g persikka- tai nektariinipyrettä
1 rkl vaniljasokeria
75 g tomusokeria
  • mittaa kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin
5 liivatetta
  • sulata liotetut liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa vettä tai pyrettä
  • lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen
200 g vispikermaa
  • vaahdota ja kääntele joukkoon
  • leikkaa pohja kolmeen osaan ja laita yksi kerros 18 cm reunavuokaan
maitoa
vaniljasokeria
  • kostuta pohja vaniljamaidolla
  • kaada puolet täytteestä pohjalle
pakastevadelmia
  • ripottele täytteen päälle vadelmia
  • aseta toinen pohja renkaaseen ja kostuta
  • kaada loput täytteestä vuokaan ja ripottele päälle vadelmia
  • aseta viimeinen pohja vuokaan ja kostuta
  • peitä kelmulla ja nosta kylmään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään

kreemi
125 g voita huoneenlämpöisenä
75 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl maitoa tai sitruunamehua
  • mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
  • ota kakku kylmästä ja poista vuoasta
  • levitä kreemi tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille

koristelu
noin 350 g valkoista marsipaania tai sokerimassaa
noin 50 g mustaa marsipaania tai sokerimassaa
  • kauli musta marsipaani ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen
  • leikkaa suorakaiteen muotoinen pala silmien taustaksi
  • ota myös silmien mustat osat pyöreällä muotilla
  • kauli valkoinen marsipaani ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen
  • leikkaa silmien valkoiset osat pyöreällä muotilla ja liimaa ne silmien taustaan esimerkiksi pienellä sipaisulla vettä
  • liimaa silmien mustat osat paikoilleen ja pienet valkoiset pisteet myös
  • aseta silmäosa kakun päälle
  • leikkaa loput valkoisesta marsipaanilevystä ohuiksi suikaleiksi ja asettele niitä ristiin rastiin kakun pinnalle ja reunoille, kunnes kaikki kreemipinta on piilossa
  • siisti kakun alareuna








1 kommentti:

  1. Tosi hauska :) kivat vaihekuvat - tulee fiilis, että helppo toteuttaa :)

    VastaaPoista