sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Minttu-suklaa cupcake



Minulla on outo tapa hamstrata kaikenlaisia muffinivuokia, mutta todella harvoin tulee leivottua muffineita taikka kuppikakkuja. Nyt päätin vieraille leipoa mintulla maustetut suklaakuppikakut :)


12 kpl

taikina
75 g voita
  • sulata
150 g maitoa
100 g kuumaa vettä
1 iso kananmuna
  • lisää ja sekoita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
2 ½ dl sokeria
¾ dl Marianne-rouhetta
  • yhdistä kuivat aineet ja lisää
  • sekoita tasaiseksi taikinaksi
  • laita muffinivuoat (muffinipellin kolon korkuiset) muffinipellin koloihin ja jaa taikina vuokiin
  • paista 175 °C noin 20 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa
12 kpl Fazermint-konvehtia
  • tee kuumaan kuppikakkuun veitsellä lovi keskelle ja upota jokaiseen yksi konvehti
  • anna jäähtyä


kuorrutus
85 g voita huoneenlämpöisenä
250 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
  • vaahdota
200 g tuorejuustoa
  • lisää ja vaahdota kuohkeaksi
piparminttuaromia
  • mausta oman maun mukaan
tummaa kaakaojauhetta ja/tai mintunvihreää väriä
  • värjää kuorrute kaakaolla ruskeaksi ja/tai elintarvikevärillä mintunvihreäksi
  • jaa kuorrute ensin puoliksi, jos haluat kaksivärisen kuorrutteen
  • pursota kuorrute ja koristele mielesi mukaan






2 kommenttia:

  1. Ja lisää? Kuivien aineiden jälkeen

    VastaaPoista
  2. Ei mitään sittenkään😅, ymmärsin nyt miten resepti toimii….

    VastaaPoista