Kurpitsaa riitti myös ruuanlaittoon ja siitä syntyikin tämä maukas, hieman joululaatikoita muistuttava kurpitsalaatikko. Lisäksi keitin kurpitsasosekeittoa, jota olen myskikurpitsasta keitellyt aikaisemminkin. Ihania lempeän mausteisia syysruokia :) Yksi herkku syntyi myös meidän perheen karvaisille kavereille, mutta siitä lisää myöhemmin.
Ohjeesta riitti 4 kpl 0,5 l ja 1 kpl 0,85 l vuokaan.
1,6 kg kurpitsaa kuutioina
- keitä vedessä kypsäksi
- kaada keitinvesi kattilasta, mutta ota keitinvesi talteen
- lisää kypsän kurpitsan joukkoon ja soseuta seos hienoksi
65 g voita
1 ¼ dl korppujauhoja
- lisää ja anna turvota ja jäähtyä hetki
3 ½ tl suolaa
2 tl tuoretta raastettua inkivääriä
½ tl valkopippuria
2 chiliä hienonnettuna (ilman siemeniä)
- mausta seos
- lisää haaleaan seokseen
- jaa vuokiin
voita
- ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare
- paista 150 °C noin 2 tuntia
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti