Vaikka ulkonäkö ei tässä leivonnaisessa ole kaunein mahdollinen, maku on taivaallinen! Ihanan pehmeä banoffee-marenkirulla on gluteeniton ja helppo valmistaa. Rullan kannattaa antaa asettua hetki jääkaapissa, mutta pidempää säilytystä se ei kestä hyvänä vaan on heti tarjottava herkku. Kinuskiksi suosittelen karamellisoitua kondensoitua maitoa, mutta itse en niin välitä sen mausta niin käytin kinuskikastiketta. Huoneenlämmössä se tahtoi hieman karata rullan sisältä, mutta ei sekään haittaa, kun rulla tulee heti tarjolle.
marenkipohja
150 g valkuaisia huoneenlämpöisenä
- vaahdota pehmeäksi vaahdoksi
1 tl maizenaa
1 tl vaniljasokeria
- lisää sokeri pienissä erissä ja vaahdota hyvin lisäysten välissä, lisää maizena ja vaniljasokeri viimeisen sokerierän seassa
- vuoraa 20 x 30 cm vuoka (tai hieman suurempi) leivinpaperilla ja kaada marenki vuokaan
- tasoita ja paista 170 °C noin 25-30 minuuttia kunnes pinta on kevyen ruskea ja rapea sekä sisus asettunut
- kumoa hieman jäähtynyt pohja tomusokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä kokonaan
täyte
200 g karamellisoitua kondensoitua maitoa tai paksua kinuskikastiketta
1 ½ mm suolaa
- mausta kinuski suolalla ja pursota raidoiksi jäähtyneelle pohjalle (tai levitä varovasti lusikalla)
1 rkl tomusokeria
- mittaa kulhoon ja vaahdota
- levitä kinuskin päälle
1 ½ rkl sitruunamehua
- kuutioi banaanit ja sekoita sitruunamehun kanssa
- ripottele banaanikuutiot kermavaahdon päälle
- rullaa rullalle siten, että lyhyempi reuna on valmiin rullan pituus
- nosta hetkeksi kylmään leivinpaperiin käärittynä
- siirrä varovasti tarjoiluvadille
maitosuklaata
- sirottele päälle reilusti tomusokeria ja pursota raitoja sulatetulla maitosuklaalla
♥ ♥ ♥
Ohops! Näyttääpä hyvältä. En vieläkään ole tätä marenkirullaa tehnyt. :/ Mutta jos su synttäreihin tekisin ;)
VastaaPoistaSuosittelen! Tämä on hieman erilainen kuin budabest, jossa on myös pähkinää marengin seassa :)
PoistaIHANA idea! ♥
VastaaPoista