maanantai 30. maaliskuuta 2015

Sisustusvalinnat: keittiö ja kodinhoitohuone

Keittiön ja kodinhoitohuoneen suunnittelu oli ehkäpä vaikeimmasta päästä. Meillä on tähän asti ollut käytössä vain pieniä keittiöitä eikä lainkaan kodinhoitohuonetta. Siitä johtuen ei ole aiempaa kokemusta, miten toiminnot kannattaisi sijoitella ja miten muutoinkin olisi järkevää. 
 
Keittiöön halusin mahdollisimman paljon yhtenäistä pöytätilaa, josta ainakin osa on ikkunan edessä. Kun tämän vapaaksi jäävän pöytätilan oli hahmotellut, alkoi muut toiminnot löytää paikkansa. Apuja pohdintoihin saimme Puuvajasta, josta keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteet tulevat.
Ovet ovat valkoiset massiivikoivuiset peiliovet ja työtasot massiivitammea.
Keittiön altaaksi valittiin vaalea komposiittiallas ja hanaksi Damixan Tradition-sarjan keittiöhana.


www.damixa.fi


Altaan taakse välitilaan päätimme laittaa valkoiset Laattapisteeltä tilatut laatat, vaikka lieden taakse jäävälle seinälle laitamme tiililaattaa. Tiililaatta tulee nurkasta oven reunaan asti ja loppu maalataan. En usko, että tämä yhdistelmä riitelee keskenään, kun valkoinen laattakin on todella eläväpintaista.www.home4you.fi


Kodinkoneisiin panostettiin, koska keittiö on minulle tärkeä ja tarvitsen sitä myös töiden tekemiseen. Kodinkoneet ovat valkoisia ja kylmälaitteita lukuunottamatta integroituja. Jääkaappi ja pakastin (valkoisena) ovat Siemensin mallistosta. Astianpesukone, uuni, liesitaso ja mikroaaltouuni ovat Boschin mallistosta. Liesituuletin tulee keittiön mukana ja on Fjäråskupan Tradition valkoisena. 
Valaistusta keittiössä tulee olemaan tietysti liesituulettimessa sekä yläkaapeissa led-nauhalla. Lisäksi kattoon tulee yleisvalaistus led-lampuilla ja ikkunan eteen askarrellaan tankoon 5 kpl kangasjohdollisia lamppuja roikkumaan.

Kodinhoitohuoneeseen valikoitui sama ovimalli keittiön kanssa, koska keittiöstä on suora näkymä kodinhoitohuoneeseen oven ollessa auki. Siellä ovet ovat kuitenkin mdf-ovia ja työtaso laminaattia tammijäljitelmällä. Välitila ja altaan tausta laatoitetaan samalla valkoisella laatalla, kuin keittiön välitilakin.

Aluksi mietimme myös altaan päälle yläkaappeja, mutta tila näytti kovin raskaalta siten. Lisäksi, jos altaassa pesee näitä meidän suuren suuria koiria, tuleeko kaapin reunaan lyötyä pää miten monta kertaa. Jätimme siis kaapit pois ja tilalle laitamme jonkin siron hyllyn tarvittaessa.

Pesukone tulee tason alle ja tilaa jätettiin vierelle kuivausrummun verran, jos jossakin vaiheessa sellainen tulee hankittua. Silityslauta aukeaa kolon vierestä laatikosta.

Korkeista kaapeista yksi on siivouskomero ja yhdestä löytyy pyykkikorit. Kaksi kaappia on pelkillä hyllyillä ja ainakin pyyhkeet ja liinavaatteet olisi ajatus säilöä kodinhoitohuoneen kaapeissa.

Kodinhoitohuoneessa olevaan ulko-oveen vaihdoimme ikkunoihin maitolasit, jotta ei tarvitse viritellä oveen verhoja.

Allas on suuri rosteriallas ja hanaksi valittiin Damixan Space, josta saa hanaosan vedettyä käsisuihkuksi. Helpottaa juurikin koirien ja esimerkiksi kuraisten kenkien pesua.


www.damixa.fi

Pienemmät yksityiskohdat elävät vielä, joten niistä sitten myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti