Focaccia on yksi lempileivistäni ja sitä onkin hauska varioida miten milloinkin. Tällä kertaa ripottelin päälle tummia suklaahippuja, saksanpähkinöitä sekä sormisuolaa. Tumma suklaa ei tee focacciasta vielä erityisen makeaa vaan tämä yhdistelmä toimii oikein hyvin. Pähkinät pinnalla saivat ihanan paahteisen maun.
noin 25x35 cm vuoka
400 g vettä
20 g tuorehiivaa
30 g oliiviöljyä
400 g vehnäjauhoja
100 g durumjauhoja
20 g juoksevaa hunajaa
- mittaa yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 12 minuuttia
- taikinan kuuluu olla löysää
- lisää ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia
- anna taikinan levätä kulhossa 60 minuuttia
- vuoraa vuoka leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä
- kaada taikina vuokaan ja tasoita öljytyin sormin
- levitä oliiviöljyä myös taikinan pinnalle
- ripottele pinnalle ja painele sormin osa taikinaan
sormisuolaa
- ripottele pinnalle
- anna kohota hyvin
- paista 200 °C noin 30 minuuttia tai kunnes leivän pinta on saanut kauniin värin
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti