torstai 5. maaliskuuta 2015

Ciapatta karviaisilla



Tämä erilainen, mutta äärimmäisen herkullinen ja rustiikkinen ciapatta, oli yksi ensimmäisistä resepteistäni HerkkuLeivonta-lehteen. Haluan jakaa sen myös blogissani, koska pian on taas kesä ja marja-aika. Leivän voi tehdä pakastetuista karviaisista, niitä käytin itsekin reseptiä kehitellessä. Näin ei tarvitse odotella kesää, jos pakastimesta löytyy karviaisia :)


2 leipää

esitaikina
100 g kädenlämpöistä vettä
100 g vehnäjauhoja
3 g tuorehiivaa
  • mittaa kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon ja sekoita hyvin
  • peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä 12 tuntia

taikina
150 g kädenlämpöistä vettä
6 g tuorehiivaa
210 g vehnäjauhoja
30 g grahamjauhoja
10 g karkeita ruisjauhoja
35 g siirappia
  • mittaa kulhoon esitaikinan sekaan ja vaivaa koneella 15 minuuttia
9 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja jatka vaivaamista 5 minuuttia
85 g karviaisia
60 g manteleita
  • kääntele sekaan halkaistut karviaiset ja karkeaksi rouheeksi rouhitut mantelit
  • peitä kulho ja anna taikinan levätä 1½ tuntia
  • kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kahteen osaan
  • muotoile varovasti pitkiksi leiviksi
  • voit halutessasi kiepauttaa leipiä "korkkiruuville"
  • kohota hyvin leivinpaperoidulla uunipellillä
  • paista 200 °C noin 25-30 minuuttia





2 kommenttia:

  1. Meidän Cittarin karpalo-ciapo on yksi ihanimmista sämpylöistä - ja tämä sinun ciapattasi vaikuttaa niin samanlaiselta, että menee ihan varmasti kokeiluun. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu tämäkin versio :) Kerro ihmeessä sitten, mitä pidit.

      Poista