Tämä erilainen, mutta äärimmäisen herkullinen ja rustiikkinen ciapatta, oli yksi ensimmäisistä resepteistäni HerkkuLeivonta-lehteen. Haluan jakaa sen myös blogissani, koska pian on taas kesä ja marja-aika. Leivän voi tehdä pakastetuista karviaisista, niitä käytin itsekin reseptiä kehitellessä. Näin ei tarvitse odotella kesää, jos pakastimesta löytyy karviaisia :)
2 leipää
esitaikina
100 g kädenlämpöistä vettä
100 g vehnäjauhoja
3 g tuorehiivaa
- mittaa kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon ja sekoita hyvin
- peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä 12 tuntia
taikina
150 g kädenlämpöistä vettä
6 g tuorehiivaa
210 g vehnäjauhoja
30 g grahamjauhoja
10 g karkeita ruisjauhoja
35 g siirappia
- mittaa kulhoon esitaikinan sekaan ja vaivaa koneella 15 minuuttia
- lisää ja jatka vaivaamista 5 minuuttia
60 g manteleita
- kääntele sekaan halkaistut karviaiset ja karkeaksi rouheeksi rouhitut mantelit
- peitä kulho ja anna taikinan levätä 1½ tuntia
- kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kahteen osaan
- muotoile varovasti pitkiksi leiviksi
- voit halutessasi kiepauttaa leipiä "korkkiruuville"
- kohota hyvin leivinpaperoidulla uunipellillä
- paista 200 °C noin 25-30 minuuttia
♥ ♥ ♥
Meidän Cittarin karpalo-ciapo on yksi ihanimmista sämpylöistä - ja tämä sinun ciapattasi vaikuttaa niin samanlaiselta, että menee ihan varmasti kokeiluun. Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaToivottavasti maistuu tämäkin versio :) Kerro ihmeessä sitten, mitä pidit.
Poista