perjantai 11. tammikuuta 2013

Chilileipä


Alkuperäinen ohje oli perinteiseen vaaleaan leipään, mutta itse halusin maustaa taikinaa jollakin. Pieniä muutoksia tein muutenkin reseptiin. Maustoin taikinan säilötyillä jalapenoilla, kun niitä oli sopivasti kaapissa. Taikinaan sopii varmasti myös esimerkiksi sipuli, valkosipuli, pesto, aurinkokuivattu tomaatti yms.


1 vuokaleipä

320 g vettä
10 g tuorehiivaa
380 g vehnäjauhoja
100 g durumjauhoja
12 g chiliä/jalapenoa pilkottuna
  • mittaa aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa 12 minuuttia
12 g hienoa merisuolaa
  • lisää suola ja jatka vaivaamista 5 minuuttia
  • anna taikinan levätä noin 2 tuntia
  • leivo leipä voideltuun leipävuokaan ja kohota hyvin
  • paista 200 °C noin 30-35 minuuttia




2 kommenttia:

  1. Tein tänään tällä reseptipohjalla timjami-sitruunaleipää. Elämäni onnistunein, maukkain ja kaikinpuolin herkullisin leipä. Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että onnistuit reseptillä :) Oli varmasti maukasta kyseisillä mausteilla.

      Poista