keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Sesam-näkkileipä


Tänään leivoin sesam-näkkileipiä, joiden reseptiä olen kerran aikaisemminkin kokeillut. Sen verran hyviä olivat, että eivät ehtineet edes kuivua kunnolla kun ne tulivat jo syödyiksi kaikki. Osan kaulin todella ohuiksi ja otin pyöreällä muotilla pieniä näkkäreitä ja osan jätin paksummiksi.


250 g vettä
6 g tuorehiivaa
15 g sesaminsiemeniä
100 g grahamjauhoja
280 g vehnäjauhoja
30 g hunajaa
5 g sormisuolaa
  • mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa 12-15 minuuttia
  • anna levätä 15 minuuttia
  • kauli taikina ohueksi levyksi, pistele ja leikkaa haluamasi muotoisia/kokoisia näkkileipiä
1 valkuainen
¼ dl vettä
  • sekoita ja voitele näkkileivät
sesaminsiemeniä
sormisuolaa
  • ripottele näkkileipien pinnalle
  • kohota hyvin ja paista 225 °C 7-10 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita
  • näkkileivät eivät täysin kuivu paiston aikana, joten niitä ei kannata heti säilöä tiiviiseen purkkiin




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti