Joulun toisena jälkiruokana oli appelsiinilla maustettua valkosuklaa panna cottaa. Todella hyvää, mutta melko makeaa.
6-8 annosta
6-8 appelsiinia
- kuori ja fileoi appelsiinit esimerkiksi lasipurkkiin
340 g sokeria
200 g vettä
- mittaa sokeri ja vesi kattilaan
- kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti
- kaada appelsiinien päälle ja laita kylmään yön yli
- siivilöi liemi jälleen kattilaan ja keitä hieman kasaan
- jaa appelsiinisiivut annoskulhoihin ja kaada tilkka lientä päälle, nosta kylmään
1 vaniljatanko
- mittaa kerma kattilaan
- halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kermaan ja laita myös tanko kattilaan
- keitä 15 minuuttia
- ota kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä 10-15 minuuttia
- poista vaniljatanko
½ dl Cointreu-likööriä
- lisää kerman sekaan ja kiehauta, ota kattila liedeltä
- lisää liotetut liivatteet kuuman kerman sekaan
- lisää suklaa kuuman kerman sekaan ja sekoita hyvin sekaisin
- jaa kulhoihin appelsiinien päälle ja nosta kylmään hyytymään useammaksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään
muruseos
20 g suolattuja pistaasipähkinöitä rouhittuna
50 g manteleita rouhittuna
35 g kaurahiutaleita
35 g juoksevaa hunajaa
- sekoita kaikki aineet sekaisin
- levitä uunipellille leivinpaperin päälle
- paista 175 °C noin 6 minuuttia
- anna jäähtyä
- koristele panna cotat muruseoksella ennen tarjoilua
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti