tiistai 1. tammikuuta 2013

Appelsiini-valkosuklaa panna cotta


Joulun toisena jälkiruokana oli appelsiinilla maustettua valkosuklaa panna cottaa. Todella hyvää, mutta melko makeaa.


6-8 annosta

6-8 appelsiinia
  • kuori ja fileoi appelsiinit esimerkiksi lasipurkkiin
340 g sokeria
200 g vettä
  • mittaa sokeri ja vesi kattilaan
  • kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti
  • kaada appelsiinien päälle ja laita kylmään yön yli
  • siivilöi liemi jälleen kattilaan ja keitä hieman kasaan
  • jaa appelsiinisiivut annoskulhoihin ja kaada tilkka lientä päälle, nosta kylmään
6 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
  • mittaa kerma kattilaan
  • halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kermaan ja laita myös tanko kattilaan
  • keitä 15 minuuttia
  • ota kattila liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä 10-15 minuuttia
  • poista vaniljatanko
2 appelsiinin raastettu kuori
½ dl Cointreu-likööriä
  • lisää kerman sekaan ja kiehauta, ota kattila liedeltä
2 liivatetta
  • lisää liotetut liivatteet kuuman kerman sekaan
200 g valkosuklaata rouhittuna
  • lisää suklaa kuuman kerman sekaan ja sekoita hyvin sekaisin
  • jaa kulhoihin appelsiinien päälle ja nosta kylmään hyytymään useammaksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään


muruseos
20 g suolattuja pistaasipähkinöitä rouhittuna
50 g manteleita rouhittuna
35 g kaurahiutaleita
35 g juoksevaa hunajaa
  • sekoita kaikki aineet sekaisin
  • levitä uunipellille leivinpaperin päälle
  • paista 175 °C noin 6 minuuttia
  • anna jäähtyä
  • koristele panna cotat muruseoksella ennen tarjoilua




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti