torstai 8. syyskuuta 2016

Paholaisen hillo



Kasvattamani kirsikkatomaatit kukkivat koko kesän ahkerasti ja nyt on saanut kerätä satoa kilokaupalla. Osasta tomaateista piti keksiä jo jotakin, koska ihan tuollaista määrää ei saa syötyä sellaisenaan. Päätin tehdä paholaisen hilloa, josta tulikin todella hyvää :) Paholaisen hillo sopii hyvin esimerkiksi lihan kaveriksi ja pizzan päälle. Hillon voi tehdä myös isoista tomaateista, mutta ne saattavat olla mehukkaampia eli kannattaa katsoa veden määrää sen mukaan.


reilu litra hilloa

2 dl vettä
800 g kirsikkatomaatteja
  • poista tomaateista vihreä kanta
  • soseuta yhdessä veden kanssa
  • laita seos isoon kattilaan
3 punaista suippopaprikaa (noin 450 g)
  • poista kanta, pilko pieneksi ja lisää kattilaan
2 makeaa sipulia (noin 230 g)
  • kuori ja pilko pieneksi, lisää kattilaan
4 chiliä
  • poista kannat ja siemenet (voit myös jättää ne, jos haluat tulisempaa), pilko pieneksi ja lisää kattilaan
6 valkosipulin kynttä
  • puserra joukkoon
3 rkl tomaattipyrettä (sitä paksua)
2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 ½ tl kuivattua oreganoa
1 ½ tl kuivattua basilikaa
½ dl punaviinietikkaa
  • mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi
  • anna kiehua miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia välillä sekoitellen
3 ½ dl hillosokeria
  • lisää ja keitä vielä hetki
  • jaa kuumana puhtaisiin purkkeihin ja sulje purkit heti
  • säilytä jäähtynyt hillo viileässä






6 kommenttia:

  1. Nam!
    Tuo on hyvää!
    Sisko on tehnyt muutaman kerran ja antanut minulle.
    Pitäisi itsekin joskus kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla itsekin tehdä :) Minäkin tein nyt ensimmäistä kertaa ja on kyllä niin paljon parempaa kuin kaupan valikoimasta. Näyttäisi, että tomaatteja kypsyy vieläkin kasapäin, joten voi olla, että meidänkin tutut saavat hilloa lahjaksi.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta! Tykästyttiin kovasti koko sakki, kaksi satsia keiteltynä. Ja kiva blogi muutenkin, tykkään ja peukutan!!! Just mun makuun kaikki sun reseptit. Ja hienoa työtä olette tehneet pihan kanssa.
    Toivoo kotileipuri, jolla on liikaa reseptejä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että maistui :) Täälläkin on keitelty hilloa ahkerasti lisää, kun tomaattejakin vain tuntuu riittävän. Pian hilloa riittää koko suvulle jaettavaksi :D

      Mukavaa, että olet myös löytänyt tänne blogiini. Aurinkoista syksyä!

      Poista
  3. Paholaisen hillo on kyllä niin herkullista. Itsekin tuossa jokunen viikko sitten sitä keittelin, mutta ikävä kyllä en ihan omista tomaateista... Olisikin sen verran puutarhurin vikaa, että kasvit kasvaisi, mutta minulla ne ikävä kyllä kuolevat pystyyn :( Ei taida enää rakkautta riittää kasveille perheen ja leivonnan jälkeen :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselle tämä on melko tuore tuttavuus, jokin aika sitten ostettiin purkki pizzan kanssa syötäväksi. Sopi ainakin siihen todella hyvin ja nyt onkin useampi litra löytää tälle ne parhaimmat makukaverit :D

      Mahtoikohan minunkin satoon vaikuttaa uutukainen multa. Ensi vuonna sen sitten näkee, jaksaako vieläkin kasvaa :)

      Poista