maanantai 12. syyskuuta 2016

Pihan ja puutarhan rakentaminen 3Huh!

Täytyy kyllä todeta, että pihan rakentaminen on ollut paljon rankempi urakka kuin viime vuoden talon rakentaminen. Olemme molemmat ihan puhki ja kunnon löhöloma kelpaisi. Näin jälkeenpäin ajateltuna, olisi sitä jotain voinut jättää seuraavallekin vuodelle. Nyt kuitenkin rehkimme pihatyöt lähes valmiiksi. Äkkiseltään ei tule muuta työlistalla olevaa mieleen kuin sokkelit, terassien käsittely sekä aidan maalaaminen toiseen kertaan. Vanhat ruosteiset lyhdyt saivat uuden elämän mustalla mattaspraylla.


Lähes kaikki istutukset ovat lähteneet hyvin kasvamaan. Toivottavasti selviävät myös talvesta hyvin. Kasvimaa yllätti myöskin positiivisesti. Satoa saatiin omasta maasta reilusti ja juurekset ym ovat olleet todella suuria ja maukkaita.Tilasimme vielä kuorman erikokoisia kiviä, jotta saimme päädyn kukkapenkin takaa tontin rajan siistiksi ja ehkäistyä hieman viereisen pellon rikkakasvien leviämistä kukkapenkkiin. Mukana oli muutama odotettua suurempi järkäle, joten ne kierittelimme tontin sisäänajon molemmin puolin. Kiviä jäi myös hieman yli, joten ladoimme ne vastakkaiselle rajalle tukemaan rinnettä. Ja onhan se myös ympärille kivamman näköinen kuin että siinä rehottaisi pelkkää rikkaruohoa. Pienimpiä kiviä asettelin myös sadevesikaivojen ympärille.

Kiviä jatkettiin rinne alas asti ja koloihin harjattiin kuivabetonia. Yläreunassa pilkistää myös meidän puuvaja.Nurmikko lähti melko hitaasti kasvuun, mutta hyvin se on tuuhentunut koko kesän. Tuntuu, että vasta nyt se on päässyt kunnolla vauhtiin ja leikata saa joka viikko. Ja sekin tuntuu hetkittäin liian pitkältä väliltä. Nyt on ollut harmillisen kosteaa ja ruohosilppu jää isoiksi paakuiksi leikkaamisen jäljiltä.


Tässä kelpaa ihastella kättensä jälkeä ja nauttia luonnon äänistä.Pihatöitä harvemmin joutuu yksin tekemään vaan nämä kaverit tulevat heti seuraksi :)4 kommenttia:

 1. Onpas kaunis ja huoliteltu piha. Ihana nähdä oman käden jälki kotonaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On kyllä palkitsevaa nähdä kaikki valmiina sen jälkeen, kun on käyttänyt paljon aikaa suunnitteluun ja tekemiseen.

   Poista
 2. Kaunis pihapiiri teillä! Meillä täytyy tehdä ensi keväänä pihassa kaikenlaisia läpivientejä, porausta ja timanttisahausta täällä Riihimäellä niin olen vähän haeskellut inspiraatiota millaiseksi pihan sen jälkeen uudistaisi. Erilaiset kivielementit ja laaja nurmikko alue ovat ainakin listalla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos inspiraatiosta. Näitä kuvia katsellessa täytyy laittaa myös listalle koska rikkakasvillisuus on aina myös meillä ollut riesana kukkapenkeissä. Kivet sadevesikaivojen ympärille on kyllä hieno idea myös.

  VastaaPoista