sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Täydelliset hampurilaissämpylät



Hyvässä hampurilaisessa oleellinen asia on myös hyvä sämpylä. Nämä hampurilaissämpylät ovat täydelliset, muhkeat ja pehmoiset.


8 muhkeaa sämpylää

300 g maitoa
25 g tuorehiivaa
40 g hunajaa
45 g öljyä
250 g vehnäjauhoja
200 g durumvehnäjauhoja
50 g kovaa cheddarjuustoa raasteena (tai parmesania)
  • mittaa yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 12 minuuttia
8 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia
  • anna taikinan levätä 30 minuuttia
  • jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi
vettä
seesaminsiemeniä
  • litistä pallot ja voitele kevyesti vedellä
  • kasta voideltu pinta siemeniin ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille
  • kohota hyvin ja paista 200 °C noin 15 minuuttia









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti