lauantai 13. elokuuta 2016

Flatbread



Tämä litteä leipä, flatbread, on ollut jo jonkin aikaa pinnalla. Pitihän sitä siis kokeilla ja kyllä kannatti, todella hyvää. Ohuet leivät voi paistaa parilapannulla tai grillissä, jonka jälkeen päälle voi ripotella täytteet oman maun mukaan.


5-6 leipää

200 g kädenlämpöistä maitoa
25 g tuorehiivaa
20 g hunajaa
20 g oliiviöljyä
5 g suolaa
1 puserrettu valkosipulin kynsi
300 g vehnäjauhoja
  • mittaa kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 12-15 minuuttia
  • anna taikinan levätä 30 minuuttia
  • jaa taikina 5-6 yhtäsuureen osaan ja kauli ohuiksi kiekoiksi
  • paista parilapannulla tai grillissä kypsäksi, noin 2-3 minuuttia/puoli
philadelpia-juustoa
broilerin filesuikaleita
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
paholaisenhilloa
salaattia
tummaa balsamicoa
  • täytä leipä esimerkiksi näillä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti