lauantai 18. tammikuuta 2014

Bakewell-torttu



Bakewell-torttu on ihanan mehevä mantelitorttu. Runebergin päivä lähestyy siispä päätin muokata perinteisestä versiosta oivan vaihtoehdon Runebergin tortuille. Päällä olevat vadelmat tuovat kivasti raikkautta.


20 cm vuoka

muropohja
105 g vehnäjauhoja
45 g tomusokeria
20 g mantelijauhetta
tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
90 g voita huoneenlämpöisenä
1 pieni kananmuna
  • sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
  • painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille
vadelmamarmeladia
  • levitä ohut kerros pohjalle


täyte
75 g voita huoneenlämpöisenä
75 g tomusokeria
  • vaahdota
100 g kananmunaa
  • lisää vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin
1 tl vaniljasokeria
65 g mantelijauhetta
15 g mantelirouhetta
20 g vehnäjauhoja
  • lisää yhdistetyt kuivat aineet
½ appelsiinin raastettu kuori
3 rkl tummaa rommia
2-5 tippaa karvasmanteliaromia
  • lisää ja sekoita nopeasti
  • levitä täyte pohjalle ja paista 200 °C 25-30 minuuttia
  • anna jäähtyä
  • koristele vadelmilla, tomusokeri-valkuaiskuorrutteella ja paahdetuilla mantelilastuilla
  • vadelmien alle voi levittää ohuen kerroksen vadelmamarmeladia ja pintaan sivellä kiilteen





7 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää minustakin! =)

    VastaaPoista
  2. Mehevän näköistä kerrassaan! Olen brittiläisen leivonnan ystävä, mutta tätä en ole vielä muuta kuin ihaillut muiden tekemänä. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt joskus aiemmin ihan perinteisen bakewell-tortun ananashillon kanssa ja sekin oli tosi hyvää, kannattaa siis kokeilla :) Itse pidän kovasti manteleista, joten tämäkin on minulle ainakin herkkua. Tässä versiossa vadelmat päällä tuovat kivasti raikkautta piirakkaan ja nuo Runebergin torttuun kuuluvat mausteet toivat kivan lisän :)

      Poista
  3. Uusi lukija ilmoittautuu :)
    Tässäpä mainion näköinen kakku Runebergin päiväksi. Taitaa mennä kokeiluun!

    VastaaPoista