maanantai 27. tammikuuta 2014

Porkkanasämpylät



Nämä porkkanasämpylät ovat ihanan meheviä ja kurpitsansiemenistä tulee kiva lisä muutoin pehmeisiin sämpylöihin. Sämpylöiden rakenne muistuttaa hieman ciabattaa. Taikina on melko tahmea, mutta kaulitusta levystä on helppo leikata sämpylöitä.


noin 10 kpl

190 g vettä
6 g kuivahiivaa tai 17 g tuorehiivaa
~ 370 g vehnäjauhoja (porkkanoiden mehukkuus vaikuttaa)
35 g ruisjauhoja
25 g hunajaa
15 g öljyä
185 g porkkanaraastetta
  • mittaa aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 12 minuuttia
9 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja jatka vaivaamista 5 minuuttia
50 g kurpitsansiemeniä
  • lisää ja vaivaa sekaan
  • anna taikinan levätä 60 minuuttia
  • kauli jauhotetulla alustalla noin 1,5-2 cm paksuinen suorakaiteen muotoinen levy
  • leikkaa puukolla haluamasi kokoisiksi sämpylöiksi
  • ripottele päälle jauhoja ja nosta pelleille 
  • kohota hyvin ja paista 200 °C noin 12 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti