keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Tortano-leipä



Tortano-leipä on herkullinen täytetty leipä, joka on parhaimmillaan uunituoreena. Olen tehnyt tätä aikaisemminkin ja aina se on yhtä herkullista. Meillä nautittiin uuden vuoden aattona tortanoa salaatin kanssa sekä jälkiruuaksi panna cottaa tuoreilla marjoilla. 

Täytteet voi valita oman maun mukaan, kunhan ei käytä liian kosteita täytteitä. Leila Lindholmin kirjoissa on ohjeita useilla eri täytteillä. Minä laitoin tällä kertaa paketin parmankinkkua, kaksi palloa buffalomozzarellaa, kirsikkatomaatteja puolitettuina sekä mausteeksi pippuria. 


taikina
300 g vettä
15 g tuorehiivaa
20 g oliiviöljyä
20 g hunajaa
13 g sormisuolaa
200 g durumjauhoja
270 g vehnäjauhoja
  • mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon
  • vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia tai kunnes taikinassa on hyvä sitko
  • anna taikinan levätä 40 minuuttia
  • painele jauhotetulla alustalla taikinasta noin sentin paksuinen suorakaiteen muotoinen levy
  • asettele haluamasi täytteet levylle ja kääri levy rullalle
  • liimaa rulla kiinni voitelemalla reuna vedellä
  • muotoile rullasta rinkilä ja yhdistä päät mahdollisimman tiiviisti
  • kohota hyvin ja paista 200 °C noin 40 minuuttia






HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti