Bakewell-torttu on ihanan mehevä mantelitorttu. Runebergin päivä lähestyy siispä päätin muokata perinteisestä versiosta oivan vaihtoehdon Runebergin tortuille. Päällä olevat vadelmat tuovat kivasti raikkautta.
20 cm vuoka
muropohja
105 g vehnäjauhoja
45 g tomusokeria
20 g mantelijauhetta
⅓ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
90 g voita huoneenlämpöisenä
1 pieni kananmuna
- sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
- painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille
- levitä ohut kerros pohjalle
täyte
75 g voita huoneenlämpöisenä
75 g tomusokeria
- vaahdota
- lisää vähän kerrallaan ja vatkaa hyvin
65 g mantelijauhetta
15 g mantelirouhetta
20 g vehnäjauhoja
- lisää yhdistetyt kuivat aineet
3 rkl tummaa rommia
2-5 tippaa karvasmanteliaromia
- lisää ja sekoita nopeasti
- levitä täyte pohjalle ja paista 200 °C 25-30 minuuttia
- anna jäähtyä
- koristele vadelmilla, tomusokeri-valkuaiskuorrutteella ja paahdetuilla mantelilastuilla
- vadelmien alle voi levittää ohuen kerroksen vadelmamarmeladia ja pintaan sivellä kiilteen
♥ ♥ ♥
Hyvältä näyttää, namskis!
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää minustakin! =)
VastaaPoistaIhanan näköistä torttua :)
VastaaPoistaMehevän näköistä kerrassaan! Olen brittiläisen leivonnan ystävä, mutta tätä en ole vielä muuta kuin ihaillut muiden tekemänä. : )
VastaaPoistaOlen tehnyt joskus aiemmin ihan perinteisen bakewell-tortun ananashillon kanssa ja sekin oli tosi hyvää, kannattaa siis kokeilla :) Itse pidän kovasti manteleista, joten tämäkin on minulle ainakin herkkua. Tässä versiossa vadelmat päällä tuovat kivasti raikkautta piirakkaan ja nuo Runebergin torttuun kuuluvat mausteet toivat kivan lisän :)
PoistaUusi lukija ilmoittautuu :)
VastaaPoistaTässäpä mainion näköinen kakku Runebergin päiväksi. Taitaa mennä kokeiluun!
Mukavaa, että olet löytänyt blogiini :)
Poista