En ole koskaan tehnyt punajuurista mitään, mutta kyllä kannatti. Piirakka oli todella hyvää :) Punajuuren käsittelyssä sai vaan olla huolellinen, ettei koko keittiö ollut punaisia pilkkuja täynnä :D
noin 24 cm vuoka
pohja
250 g täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 kananmuna
1 rkl kylmää maitoa
- sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
- taikinan voi taputella heti voideltuun vuokaan tai kääriä kelmuun kylmään odottamaan
- pohjasta tulee esipaistettuna rapeampi: pistele pohja haarukalla, laita päälle folio ja paistoherneet, paista 190 °C noin 12 minuuttia
täyte
300-350 g punajuuria
- kuori ja raasta
- kuori ja pilko
- mittaa kattilaan ja kuumenna
- lisää raastettu punajuuri ja punasipuli
- hauduta lähes kypsäksi
- poista kattila liedeltä ja lisää
¼ tl mustapippuria
- mausta
- lisää
- kuutioi ja lisää
- lisää ja sekoita hyvin
- kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista 200 °C noin 35-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt
♥ ♥ ♥
Näyttää uskomattoman herkulliselta! Pakko päästä kokeilemaan! :)
VastaaPoista