keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Punajuuri-halloumpiirakka



En ole koskaan tehnyt punajuurista mitään, mutta kyllä kannatti. Piirakka oli todella hyvää :) Punajuuren käsittelyssä sai vaan olla huolellinen, ettei koko keittiö ollut punaisia pilkkuja täynnä :D


noin 24 cm vuoka

pohja
250 g täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 kananmuna
1 rkl kylmää maitoa
  • sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
  • taikinan voi taputella heti voideltuun vuokaan tai kääriä kelmuun kylmään odottamaan
  • pohjasta tulee esipaistettuna rapeampi: pistele pohja haarukalla, laita päälle folio ja paistoherneet, paista 190 °C noin 12 minuuttia

täyte
300-350 g punajuuria
  • kuori ja raasta
1 pieni punasipuli
  • kuori ja pilko 
1 ½ rkl öljyä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna
  • lisää raastettu punajuuri ja punasipuli
  • hauduta lähes kypsäksi
4 dl ruokakermaa
  • poista kattila liedeltä ja lisää
1 tl pestoa
¼ tl mustapippuria
  • mausta
50 g juustoraastetta
  • lisää
150 g halloum-juustoa
  • kuutioi ja lisää
2 isoa kananmunaa
  • lisää ja sekoita hyvin
  • kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista 200 °C noin 35-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt




1 kommentti:

  1. Näyttää uskomattoman herkulliselta! Pakko päästä kokeilemaan! :)

    VastaaPoista